fbpx

Rulouri de lasagna cu zucchini si branza

Nu sunt vegetariana, dar mor dupa felul acesta de paste cu zucchini (se pot folosi si dovlecei), ricotta si parmezan, inecate apoi in mozarella. Cine mai are nevoie de carne cu atata branza delicioasa?

Ingrediente:
8 foi de lasagna fierte (cu latura de 6-7 cm)
2 linguri de ulei de masline
5 catei de usturoi zdrobiti
2 zucchini (500 de grame) dati pe razatoare si bine scursi
1 cana jumatate de branza ricotta
O jumatate de cana de parmezan
2 oua mari batute
Sare si piper proaspat macinat
2 cani de sos de rosii (pasate, de la Cirio)
O cana de mozzarella rasa
Busuioc proaspat pentru ornat

Citeste si:  Reguli de baza pentru un decor inspirat

Porniti cuptorul la 200 de grame.
Puneti o cana de sos de rosii pe fundul unei tavi de 30/20 cm.
Intr-o tigaie, sotati usturoiul in uleiul de masline cam un minut. Adagauti zucchini, sare si piper si lasati 5-10 minute, pana se inmoaie.

Intr-un bol, amestecati zucchinii cu branza ricotta, cu parmezanul, ouale si sare si piper . Intindeti foile de lasagna pe o suprafata curata, dupa ce le-ati lasat sa se usuce. Puneti cam doua linguri de compozitie in fiecare foaie, intindeti-o si rulati-o usor. Puneti fiecare rulou astfel obtinut in tava, cu partea unde s-ar putea desprinde in jos.

Turnati restul de sos peste rulourile de lasagna si puneti pe fiecare dintre ele o lingura de mozzarella. Inveliti tava in folie de aluminiu si bagati la cuptor pentru 40 de minute sau pana cand branza s-a topit si rulourile arata usor rumenite. Garnisiti cu busuioc si consumati-le fierbinti.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.