Rulouri de vinete cu branza si sos grecesc de rosii

Vinetele acestea reprezinta o mancare originara din Gracia, ca si sosul care le insoteste in tava. Va prezentam reteta de sos separat pentru ca il putem folosi la orice alta mancare care necesita sos de rosii: tocanita, sote, paste, carne sau vegetale fripte sau coapte. N-ar avea de ce sa nu mearga nici la pizza.

Rulouri de vinete cu branza

Ingrediente:
2 vinete
150 g branza de capra
3-4 frunze de menta
2-3 fire de marar marar
2 fire de patrunjel
50 g parmezan
50 ml ulei de masline
piper
sare
300 g sos grecesc de rosii.

Mod de preparare:
Vinetele, fara sa le curatam de coaja, le taiem pe lungime, preferabil cu o razatoare sau alt dispozitiv, pentru ca manual ne va fi destul de greu sa obtinem felii atat de lungi si groase de 0,5 cm. Ungem feliile cu ulei pe o parte si pe alta si le frigem la grill, tot pe ambele parti, cate 3 minute, pana ce devin moi si capata dungi de gratar. Le asezam pe un platou si le saram un pic pe partea superioara.
Pregatim umplutura: amestecam branza de capra cu mirodeniile si condimentele. Parmezanul il tinem deoparte. Cu o lingurita punem la capatul feliei de vanata umplutura, pe latime, si rulam. Intr-o tava punem sos grecesc de rosii cat sa ii acopere fundul. Peste sos asezam rulourile, apoi mai turnam pe fiecare dintre ele o lingura de sos si bagam tava in cuptorul incins. Dupa 15 minute, presaram parmezan ras pe vinete si mai lasam 10 minute in cuptor. Gata. Dar daca am pomenit de sosul grecesc de rosii, sa vedem si cum il obtinem.

Citeste si:  Retete de snitele

Sos grecesc de rosii

Ingrediente:
1 kg rosii
4 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
1 lingurita zahar
1 lingurita oregano
1 baton de scortisoara
1 foaie de dafin
1 varf de cutit de chili
sare.

Mod de preparare:
Curatam rosiile de cotoare si de coaja si le taiem, apoi le maruntim. Daca preferati rosiile fara seminte, le dati in mixer sau in dispozitivul atasat masinii de tocat, pentru bulion, apoi strecurati pasta. Intr-o tigaie incingem uleiul si punem in el cateii de usturoi facuti feliute. Ii lasam sa se prajeasca pana ce isi lasa puternic mirosul si punem pasta de rosii (sau rosiile maruntite). Punem si toate celelalte ingrediente. Lasam sosul sa fiarba pana scade si devine gros, asta insemnand vreo 30 de minute. Arncam scortisoara si foaia de dafin.

Citeste si:  Cuba: rom, orez si banane prajite

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.