Salata de broccoli si ghiveci cu peste

Salata de brocolli
Ingrediente:
• 150g de brocolli
• un ardei gras rosu
• o lingura de ulei
• o rosie
• 75g de ciuperci
• o lingura de otet
• sare
• piper

Mod de preparare:
Spala brocolli, taie-l marunt si fierbe-l in apa cu sare. Curata ardeiul, rosia si ciupercile, spala-le, taie-le si apoi amesteca-le cu o lingura de ulei. Combina doua linguri de apa cu otetul si amesteca-le cu legumele tocale. Scurge brocolli si adauga-l peste legumele combinate. Amesteca bine si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Ghiveci de peste
Ingrediente:
• un peste de 800g (poti folosi ce peste doresti)
• un morcov
• o radacina de telina
• o radacina de patrunjel
• 7 rosii
• o ceapa
• 200g de fasole verde
• 18 masline
• verdeata

Citeste si:  Salata de paste cu ruccola si spanac baby

Mod de preparare:
Curata pestele si taie-l bucati, apoi sareaza-l. Taie ceapa marunt, legumele – in felii rotunde, iar fasolea rupe-o in bucati mai mici. Pune-le pe toate la inabusit in ulei, sareaza si pune cata putina apa calda, din cand in cand, atunci cand vezi ca aceasta a scazut. Legumele nu trebuie sa se sfarame, iar cand sunt aproape fierte adauga bucatile de peste, rosiile feliate si verdeata dupa gust. Da la cuptor sa mai scada putin si ghiveciul este gata.

Citeste si:  Iedera

Turta dulce cu miere
Ingrediente:
• 400g de miere
• 150g de unt
• o lingurita de bicarbonat
• o lingurita de scortisoara pisata
• o lingurita de ienibahar pisat
• o lingurita de cuisoare pisate
• 500g de faina
• un albus
• Mod de preparare:
• Amesteca mierea calduta cu untul foarte moale. Adauga bicarbonatul dizolvat intr-o lingurita de apa calda, scortisoara, cuisoarele, ienibaharul, apoi faina (treptat, mestecand continuu, pentru a nu se forma cocoloase). Framanta aluatul pana se dezlipeste de pe mana si lasa-l la dospit pentru 15 minute. Intinde, apoi, o foaie groasa de 2-3 cm si pune-o intr-o tava unsa cu ulei. Unge, apoi, foaia cu doua lingurite de miere amestecate cu un albus de ou. Coace la foc mic pentru circa 45 de minute. Dupa ce se raceste taie turta dulce bucatele. O poti servi simpla, sau presarata cu zahar vanilat sau cacao si, de asemenea, cu orice fel de dulceata.

Citeste si:  Decoratiunile interioare fac diferenta in orice camin

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.