Salata de fasole cu carnat afumat si salata de creier cu marar

Din cele doua salate pe care vi le propunem, poate ca va va atrage macar una. Oricum, nu se exclud intre ele, sunt feluri de mancare independente, nu garnituri. E posibil chiar sa le preparati pe amandoua si sa va mai trebuiasca si o a treia…

Salata de fasole cu carnat afumat

Ingrediente:
250 g fasole boabe
200 g carnat afumat
1 morcov
1 radacina patrunjel
2 cepe
100 g masline
50 ml ulei
1 lamaie
1 legatura patrunjel
piper, sare.

Mod de preparare:
Alegem si spalam boabele de fasole si le punem la inmuiat, pentru 12 ore, intr-o oala cu apa calaie. Aruncam apoi apa, spalam fasolea din nou si o punem la fiert in apa calda, impreuna cu o ceapa, morcovul si radacina de patrunjel. Zarzavaturile le scoatem dupa circa 45 de minute si aruncam doar ceapa, fasoalea o lasam in continuare, inca doua ore cel putin. O saram cand e aproape gata, apoi o strecuram de apa si o lasam la racit. Preparam un sos din ulei, zeama de lamaie si piper.
Carnatul il curatam de pielita si taiem felii subtiri, pe care le dam pe jumatate. Intr-un castron amestecam boabele de fasole, bucatile de carnat, o ceapa tocata marunt, sferturi de masline si rondele din morcovul si patrunjelul care au fiert. Amestecam toate astea cu frunzele de patrunjel tocate marunt si cu sosul si vedem daca mai e nevoie de sare sau piper. Punem compozitia intr-o salatiera si o ornam cu feliute de carnat afumat si jumatati de masline. O lasam sa stea cel putin o ora pana sa ne infruptam din ea.

Citeste si:  Cum alegem masa de bucatarie?

Salata de creier cu marar

Ingrediente:
300 g creier
50 ml ulei
100 g masline
2 cepe
1 lamaie
1 legatura marar
1 felie paine alba
100 ml lapte
pieper, sare.

Mod de preparare:
Spalam creierul – la propriu – si il lasam intr-un vas cu apa rece pentru o ora, schimband de doua-trei ori apa, dupa care il curatam de pielita si il punem la fiert cand apa din vasul de pe foc e calda, cu sare. Dupa 20 de minute il scurgem bine prin strecuratoare si il lasam sa se raceasca. Il frecam cu o lingura de lemn, adaugand treptat ulei si zeama de lamaie. Amestecam in crema obtinuta si felia de paine inmuiata in lapte si stoarsa. Alegem mararul, il tocam marunt si il bagam si pe el in amestec. Daca ne place condimentat, cu siguranta ca nu uitam sarea si piperul. Aranjam pasta pe o farfurie intinsa si o garnisim cu jumatati de masline. In jurul ei va veni un brau de ceapa tocata. Cine vrea cu ceapa n-are decat sa-si puna.

Citeste si:  Limba cu sos de castraveciori si dovlecei a la grec

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.