Salata de pui cu nuci si mango, placinta cu cartofi si miel delicios

Salata de pui cu nuci si mango
Ingrediente:
• 4 bucati de piept de pui, fierte si feliate
• 1 mango, feliat
• cateva frunze de salata verde
• un strugure negru cu boabe mari
• 1 mango decojit si tocat
• 50g de miez de nuca
• 3-4 fire de ceapa verde, tocate
• 5-6 frunze de busuioc
• 1/2 ceasca de otet
• 1 ceasca ulei de masline
• sare
• piper negru macinat
• o lingurita de zahar

Mod de preparare: Pune intr-un blender un mango decojit si tocat, ceapa verde, frunzele de busuioc, otet, uleiul de masline, sare, piper si zaharul si amesteca-le putin, pana devin o pasta. Asaza frunzele de salata verde pe una sau mai multe farfurii si pune jumatate din sosul din blender peste acestea. Adauga feliile de mango, boabele de strugure, miezul de nuca si pieptul de pui. Stropeste, apoi, salata, cu restul de sos din blender si serveste salata rece, cu cateva felii de paine prajita sau cu seminte sau fibre.

Citeste si:  Pete de ceai

Cotlet de miel cu menta, piure de mazare si ceapa caramelizata
Ingrediente:
Pentru cotletele de miel:
•2 cotlete de miel
•100g de pesmet
•2 linguri de menta proaspata
•1 lingura de patrunjel verde
•100g de faina
•un ou batut
1 lingura de ulei de masline

Pentru piureul de mazare:
•75g de mazare fiarta
•o lingura de patrunjel proaspat, tocat
•o lingura de otet din vin alb

Pentru ceapa caramelizata:
•25g de unt
•25g zahar brun
•2 cepe mici, tocate bucatele.

Mod de preparare:
Foloseste un blender pentru a amesteca 50 de grame de pesmet, menta si patrunjelul. Da cotletele de miel prin faina, apoi prin oul batut si apoi prin restul de pesmet, pana cand acestea sunt acoperite in totalitate, dupa care presara peste ele sare si piper.
Incalzeste o tigaie la foc mediu, adauga uleiul si prajeste cotletele timp de trei minute. Intoarce-le si pe partea cealalta si mai lasa-le alte trei minute.
Pentru a face piureul, mixeaza in blender jumatate din cantitatea de mazare, patrunjelul si otetul din vin alb, pana obtii o pasta omogena. Adauga apoi si restul de mazare in amestec.
Pentru a pregati ceapa caramelizata, prajeste intr-o tigaie mica untul si zaharul timp de un minut. Adauga bucatelele de ceapa si prajeste, in continuare, pana cand acestea prind o culoare aramie. Da focul la minimum si mai tine amestecul pe foc inca doua minute.
Pune pe o farfurie cotletele de miel si piureul peste care presara bucatelele de ceapa caramelizata.
Serveste mancarea calda, cu un pahar de vin rosu.

Citeste si:  Apartament potrivit

Placinta de cartofi
Ingrediente:
• 300g de cartofi fierti
• 100g de unt topit
• 150g de zahar pudra
• 50g migdale pisate
• 1 lingurita de esenta de portocale (sau lamaie)
• 6 oua
• un pahar de whisky.

Mod de preparare:
Unge cu unt o tava pentru placinta si presara faina peste. Preincalzeste cuptorul la 190 de grade.
Piseaza carforii pana cand obtii un piure.
Separa galbenusurile de albusurile celor sase oua si bate albusurile pana cand obtii o spuma si, separat, galbenusurile, pana cand acestea prind culoarea unei lamai.
Adauga, apoi, peste cartofi, migdalele, esenta de portocale / lamai, zaharul si galbenusurile de ou batute si amesteca-le bine. Pune, apoi, whisky-ul si albusurile si nu mai amesteca, pentru ca acestea sa se intrepatrunda.
Pune amestecul in tava de placinta gresata si coace-l in cuptor timp de 40 – 45 de minute.

Citeste si:  Supa de pui cu cartofi dulci si varza kale

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.