fbpx

Saorma de pui si pastrav la cuptor cu parmezan si cascaval

De cate ori n-am fugit de fast food-uri din pricina ideii ca fast food-ul dauneaza grav siluetei? Haideti sa incercam un compromis: mancare dupa specificul acestui gen de local (sau de dugheana), dar gatita la noi acasa: pana la urma, avem, in principal, carne de pui, legume si mirodenii, produse permise de mai toate dietele… Daca nici asa nu v-am convins, avem o alternativa de nerefuzat pentru o hrana sanatoasa: peste la cuptor.

Saorma de pui

Ingrediente:
500 g piept de pui
Pentru marinat?:
1 catel de usturoi
1 lingurita de sare
100 g iaurt
zeama de la 1/2 lamaie
2 linguri de ulei de masline
1 lingurita de piper ras
1/2 lingurita nucsoara rasa
1 lingurita de chimen macinat.
Pentru salata:
2 rosii
2 castraveti
2 fire de ceapa verde
3-4 fire de patrunjel
zeama de la 1/2 lamaie
2 linguri de ulei de masline
sare.
Pentru sos:
200 g iaurt
1 lingura de tahini (pasta de susan)
zeama de la 1/2 lamaie
1 catel de usturoi
sare, piper.

Citeste si:  Retete cu carne de pui

Mod de preparare:
Incepem cu marinata: zdrobim catelul de usturoi cu sare, apoi amestecam in castron toate celelalte ingrediente. Bucatile de pui, taiate mici, le bagam in castron, acoperite toate de sos, si le tinem in frigider cel putin 3 ore. Pot sa stea si o noapte intreaga, daca ne e mai convenabil asa. Scoatem bucatile de carne, le scurgem de sos si le coacem intr-o tigaie de teflon, fara sa adaugam ulei.

Facem salata taind rosiile si castravetii cubulete si ceapa verde rondele. Patrunjelul il tocam marunt si amestecam toate ingredientele pentru salata.
La sos, usturoiul il zdrobim cu sare (mai putina sare decat la marinata) si, bineinteles, iarasi amestecam tot ce e de amestecat.

Citeste si:  Supa-crema de gulii si cannelloni cu spanac

Saorma o putem pune in lipie (bucatele de carne, sos si salata proportional amestecate) sau, ca sa ne oferim altceva decat fast food-ul, punem toate acestea frumos in farfurie si folosim ce fel de paine dorim.

Pastrav la cuptor cu parmezan si cascaval

Ingrediente:
2 pastravi medii
50 g parmezan
100 g cascaval
2 linguri de unt
2 linguri de ulei de masline
2-3 fire de busuioc
100 ml smantana
50 ml vermut alb
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 lingura de amidon
zeama de la 1/2 lamaie
sare, piper.

Mod de preparare:
Curatam pastravii, ii spalam, ii saram si piperam in exterior si interior. Cateii de usturoi ii taiem feliute si impanam pastravii cu ele, pe exterior. In burta pestilor azvarlim cateva feliute de usturoi si frunze de busuioc. Cand am incins cuptorul, introducem in el o tava cu o lingura de ulei de masline si una de unt. Cum s-a topit untul, punem pastravii in tava. Ii vom lasa cate 15 minute pe fiecare parte. Cand ii intoarcem, presaram pe ei parmezanul ras.

Citeste si:  Postere, discuri, poze, cercuri si alte figuri pe pereti

Preparam sosul acum. Intr-o craticioara incingem o lingura de ulei de masline si una de unt, in care calim ceapa marunt tocata. Cand ceapa e prajita, punem amidonul si amestecam. Stingem cu vermutul si zeama de lamaie. Amestecand in continuare, turnam smantana. Lasam sa clocoteasca si punem trei sferturi din cascavalul ras. Fierbem in continuare pana ce se topeste cascavalul. Condimentam sosul cu sare si piper si il turnam in cuptor, peste pastravi. Punem si restul de cascaval ras si mai lasam la cuptor 10 minute.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.