Scaunele secolului XXI

E clar, scaunele nu mai sunt ce au fost odata. A disparut scaunul normal, de lemn, cu tapiterie si patru picioare. Au disparut fotoliul si taburetele. Locul lor a fost luat de mici obiecte de arta, pe cat de ciudate, pe atat de interesante. Scaunul secolului XXI este high-tech, artistic, ecologic sau de-a dreptul monstruos.

Chairman Mao

Monstruos ca Chairman Mao. Asa se numeste scaunul lui Gerald Scarfe’s, caricaturistul cu un simt al umorului cel putin ciudat. Scaunul, creat in 1971, este un obiect de arta si, din fericire, nu a fost fabricat pentru vanzare. Este evidenta aluzia la dictatorul Mao Tse Dung, mai ales daca ne uitam in ochii oblici ai… scaunului.

Citeste si:  Fast food la tine acasa (partea a II-a)

Mar

Scaunul mar se pare ca a fost creat undeva in anii ’60 (deci inaintea computerelor Apple), dar s-au fabricat 60 de bucati abia in 1996. Probabil ca nu e foarte comod sa te asezi pe ceva atat de jos, dar cu siguranta este dragut si ar da bine intr-un living modern.

Ergonomic

De scaune ergonomice am mai auzit, dar asta pare sa-l intreaca pe toate. Nu se stie cine l-a creat si de ce, dar in mod sigur a fost o persoana cu imaginatie.

Citeste si:  Pui inabusit in sos de rosii si marmelada de mere

Pantof

Scaunul pantof chiar se gaseste la vanzare si exista si oameni care il cumpara. Este facut manual, dintr-un cadru din lemn, acoperit cu o catifea in diverse culori si imprimeuri. Pretul de vanzare este de 149 de dolari.

Terra Armchair

Fotoliul Terra da un cu totul alt inteles expresiei „mobila de gradina” si este poate cel mai interesant de pana acum. Are labaza un schelet din lemn pe care se planteaza gazon. Se uda… scaunul pana cand incepe sa creasca iarba si ai obtinut un scaun de gradina original si ecologic.

Citeste si:  Pete de cerneala de pe perete

Biblio-scaun

Acesta este fara indoiala scaunul cititorilor pasionati. Este dotat cu rafturi pe parti si pe exteriorul spetezei, asa incat sa-ti poti tine cartile preferat cat ma aproape, tot timpul. Astfel nu mai esti tot timpul nevoit sa te ridici din fotoliu si sa te deplasezi pana la biblioteca dupa o anumita carte.

Multidao

Multidao este… exact ce se vede: un scaun din papusi, o multime de papusi lipite pe un cadru metalic. Un studio din Sao Polo a creat acest scaun care este disponibil numai la comanda, fiecare bucata in parte fiind realizata manual.


2 Comentarii
  1. scaunul cu carti nu-mi place pentru ca nu pare deloc confortabil plus ca ma gandesc ca se pot darama sau strica acele carti… cel de gradina imi place la nebunie… chiar daca e mai simplu sa iti iei un sezlong 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.