fbpx

Senzualitatea contrastelor in livingul tau

Amenajarea zonei de zi oglindeste personalitatea beneficiarului, reflecta firea sa introvertita sau extrovertita ori releva pasiuni si talente ascunse. Livingul este totodata un loc dedicat prietenilor, intrunirilor de familie sau clipelor de relaxare savurate in intimitatea spatiului personal. Pe baza acestor fenomene se stabileste conceptul de amenajare care urmareste satisfacerea tuturor cerintelor de functionare si implicit pe cele de optimizare a spatiului cu ajutorul procedeelor artistice.

Impulsul care a precedat etapele de formare ale acestei ambientari a fost generat de imperativele sustinute de tinerii beneficiari ai acestei case, care urmareau configurarea unui spatiu rezervat, intim, ferit de agitatia exterioara, privat de opulenta, insa complet ca ansamblu estetic si functional.

Designul pieselor de mobilier, cromatica, materialele de finisaj au fost selectate astfel incat sa urmareasca in mod cursiv prefigurarea stilului propus ca etalon pentru fiecare spatiu al casei.
S-a lucrat cu materiale naturale, in culori echilibrate sau contrastante, rezultatul situindu-se mai presus de asteptarile beneficiarilor. Pastrind aceeasi configurare pe toata aria casei, pardoseala este reprezentata printr-un parchet laminat cu un aspect dulceag insa nelipsit de o vaga nota de formalism.

Citeste si:  Tablouri

Pentru a defini in perspectiva vizuala fiecare functiune in parte, zona livingului este marcata in planul bazei printr-un covor cu dimensiuni reduse, amprentat ca si simbol al unui spatiu aparte. In culori neutre, cu un design simplu dar riguros el incalzeste atmosfera si imprima pardoselii un caracter personal, afabil.

Masuta din living, realizata din lemn cu finisaj maro urmareste conlucrarea dintre designul sau modern si ergonomicitatea – ca principiu functionalist caruia i se subordoneaza.
Canapelele modulare confera eleganta, senzualitate si in acelasi timp sobrietate si moderatie. Cu un finisaj special, ele antreneaza ambientarea in jocul dinamic al materialitatii si al reliefurilor, iesind din sfera uniformitatii in care se prezinta celelalte materiale.

Citeste si:  Supa-crema de somon si andive rulate in jambon

Ca elemente cu o putere superioara de seductie, pernele de matase confera canapelelor o alura aparte prin modul in care comunica intre ele doua materiale diferite ca structura, textura si cromatica. Pielea rigida este pusa in contact cu suprafata delicata a panzei de matase intr-o balanta care este echilibrata insa in cadrul compozitional.
Masa si cele doua canapele intregesc un ansamblu impozant al carui pitoresc este nuantat de prezenta unui fotoliu din piele crem. Suspendat pe un picior din inox, ridicat fata de nivelul pardoselii la o inaltime proportionata in raport cu dimensiunile sale, finisat intr-o cromatica neutra, etalind cu eleganta rafinamentul unei perne decorative tesuta cu fir de matase, fotoliul isi sustine pozitia de element de accent in amenajarea acestui spatiu.

Citeste si:  Locuinta ta de vara e la tara?

Daca lumina naturala nu constituie un dat al livingului ci, mai degraba, o prezenta discreta, atunci ea trebuie suplinita prin lumina artificiala ce are ca sursa spoturi, lampadare sau scafe luminate.
Acordind o atentie deosebita conceptului de relaxare, cadrul este completat printr-un taburet tapisat cu piele maro si prin prezenta marcanta a florilor, ca elemente purtatoare si generatoare de energie.

Livingul, ca zona ce inglobeaza mai multe functiuni, este un spatiu ce trebuie amenajat in virtutea spiritului si a personalitatii noastre dar, in aceeasi masura, pentru a servi ca loc de intrunire pentru familie si prieteni.

Un comentariu
  1. si mie imi place contrastul. ma enerveaza ambientarile astea pastel in care totul e difuz si nu iese nimic in evidenta. contrastul este cel care provoaca emotia – parerea mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.