Si cantarul poate sa minta! Cand slab inseamna de fapt gras

Please select a featured image for your post

Cand te urci pe cantar, vezi o cifra. Cand iti calculezi indicele de greutate, vezi o alta cifra. Si asa mai departe. Sanatatea noastra si respectul de sine sunt indicate de cifre. Dar e posibil ca acele cifre sa minta. Cel putin pana gasim altele mult mai complicate ca sa le contrazica.

Specialistii de la clinica Mayo din State ne spun ca este perfect posibil pentru cineva cu o greutate normala si un indice incadrat in limitele standardizate sa fie totusi… obez. Ei numesc asta „normal weight obesity”. Clinica Mayo a studiat timp de noua ani silueta a peste 6000 de americani care se considerau normali din punct de vedere al greutatii. Din aceasta greutate normala, 20-30% reprezenta doar grasimea corporala ceea ce ii plasa in categoria de „normal weight obesity”.

Citeste si:  Noi tendinte in mobilier

Daca o femeie are 65 de kilograme si o treime din aceasta greutate este doar grasime, atunci ea ar putea fi considerata de fapt obeza. In aceste conditii riscul sa dezvolte un risc cardiac sau diabet se inmulteste de doua ori cu cat inainteaza mai mult in varsta.

Citeste si:  Nuggets de pui - reteta sanatoasa

Solutia este sa faca multa miscare fizica dar nu de orice gen, cum ar fi exercitii cardio ca sa arda calorii. Trebuie sa facem exercitii de rezistenta pentru a ne intarii muschii. Daca ajungi sa ai un procentaj de grasime de sub 30 – 25% din greutatea corpului, atunci vei fi mult mai sanatoasa.

Citeste si:  Anii '60, stilul bunicilor nostri rebeli

Nu lasa cantarul sa-ti domine viata pentru ca oricum muschii sunt mai grei decat depozitele de grasime.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.