Snitel de curcan cu mustar si musaca de vinete pane

Curcanul are sapte vieti in pieptu-i de arama! Ba nu, scuze, romanul le are, dar era un citat diu Penes Curcanul. Un curcan are o singura viata, si pe aceea i-o vom lua noi, fiindca ne trebuie pieptu-i.

Snitel de curcan cu mustar

Ingrediente:

Pentru snitele:
500 g piept de curcan
mustar
1 ou
faina
ulei
sare, piper.
Pentru garnitura:
500 g cartofi
1 ceapa
3 catei usturoi
50 g unt
100 ml lapte
sare.

Mod de preparare:
Pieptul de curcan il taiem felii, pe care le batem cu ciocanul de snitele, le ungem pe ambele parti cu mustar si le tinem la rece, acoperite, cel putin 12 ore. Le saram, le piperam, le dam prin ou batut si faina si le prajim, intorcandu-le pe ambele parti.

Citeste si:  Cum scapam de insectele mici si mijlocii

In vreme ce se prajesc, putem prepara garnitura. Am pus deja la fiert, in apa cu sare, cartofii taiati bucati. Ii zdrobim, amestecandu-i cu unt si lapte. Pisam cateii de usturoi, ceapa o tocam marunt, le calim in putintel ulei si le amestecam cu piureul.

Musaca de vinete pane

Ingrediente:
500 g vinete
500 g rosii
250 g branza
1 ou
faina
pesmet
1 legatura patrunjel
piper, sare.

Citeste si:  Provocare. Aranjarea camerei copilului cu produse Ikea

Mod de preparare:
Vinetele nu trebuie sa fie prea groase. Le curatam de coaja si le taiem felii groase de o jumatate de centimetru. Le saram, le dam prin faina, ou batut si apoi prin pesmet, si le prajim in ulei nu prea mult, cate un minut pe fiecare parte. Rosiile le taiem felii, le curatam de coaja si le prajim cu un strat subtire de ulei, punand sare si piper. Intr-o tava mai inaltuta unsa cu ulei punem un strat de vinete, rosiile peste el, iar deasupra lor punem branza. Presaram patrunjelul tocat foarte marunt si dam la cuptor pana ce branza se topeste.

Citeste si:  Jocuri de lumina

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.