Stilul british – simplitate, rafinament, armonie

Cat de important este stilul adoptat intr-o casa pentru ca acesta sa devina camin? Fiecare dintre noi stie prea bine ca este esential sa ajungi in propria-ti locuinta si sa-ti regasesti amprenta in fiecare coltisor, ca nimic nu este mai placut decat sa bei un ceai negru cu lapte intr-un loc in care lucrurile care te inconjoara, se imbratiseaza intr-o armonie deplina cu propria-ti persoana. Si daca locuiesti singura, atunci este cu atat mai important ca obiectele din jurul tau sa-ti fie pretioase si familiare.

Obiectele de mobilier clasic vor crea o atmosfera intima

Iti recomand, asadar, adoptarea stilului britanic de amenajare a interiorului. Stilul british reprezinta imbinarea perfecta dintre culori, lumina, texturi si mobilier. Unul dintre elementele pe care se pune pret de catre britanici este, indiscutabil, lemnul. Ai nevoie de podele pline de personalitate, de lambriuri sobre, dintr-un lemn masiv, preferabil dintr-unul cat mai deschis la culoare, cum ar fi frasinul. Si asta neaparat in combinatie cu ferestre largi, cu tocul cat mai jos si mai lat, pentru ca in casele britanice, lumina abunda. De asemenea, iti poti pune in valoare locuinta prin nuantele si materialele pentru care optezi. Peretii sunt zugraviti in culori puternice, vii, in nuante de kaki, rosu bordeaux sau bleumarin. Pata de culoare care se reagseste in stilul britanic de amenajare a interioarelor nu incarca, ci da o nota de caldura, de senzualitate si de „hommy”. O locuinta in stil british este incarcata doar de eleganta si surprinde totodata prin impletirea placuta a obiectelor clasice (in mare parte) si a celor moderne. Astfel, mobilierul vchi, reconditionat, atat de valoros, se va imbina perfect cu materialele pretioase si cu tapetul din matase naturala, care iti va crea impresia de casa cosy.

Citeste si:  Decorare casa veche

Imprimeurile scotiene cadrilate dau personalitate casei tale

Dar poate cel mai important element caracteristic al stilului britanic este imprimeul materialelor. Atat textilele cadrilatate de origine scotiana, cat si cele cu dungi sau florale. Florile marunte, de camp, sunt un lait-motiv al draperiilor britanicilor. La fel de prietenoase sunt si canapele incapatoare, confortabile, cu imprimeuri in dungi, in culori pastelate. Toate elementele specifice stilului british se reduc la aceste reguli simple si reusesc sa imbine un bun gust desavarsit cu o nota unica de intimitate. Cand vezi o locuinta amenajata in stil british, te duci cu gandul la arome de cafea si de paine de casa. Pentru ca niciun alt stil nu reuseste sa creeze atat de bine senzatia de „acasa”. Inconjurata de lumina, de lemn, de pata de culoare atat de necesara intr-o locuinta, o casa britanica te intoarce in trecut, intr-o epoca victoriana, in care toate elementele se incheaga si prind substanta. Vei descoperi cum cafeaua bauta din portelanuri Powell Craft sau Wedgwood, are alta aroma intr-o atmosfera aproape de un act spiritual-cultural. Daca stilul minimalist, modern, intalnit tot mai des in ultimii ani, in locuinte, te-a obosit prin combinarea unor elemente reci precum culorile stridente, mobilierul din pal melaminat, draperii si covoare fara personalitate, atunci nu trebuie decat sa optezi pentru stilul rafinat, britanic, caracteristic perioadei interbelice.

Citeste si:  Piept de curcan cu sos de capsuni si salata de vinete cu nuci

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.