fbpx

Sufleu de branza cu rosii si tort cu crema de castane

Ciorba de cartofi/b>

Ingrediente: 500 grame cartofi, 3 morcovi, pastarnac, doua cepe de dimensiune medie, o legatura marar, 100 gr smantana, 300 gr costita afumata, ulei de masline, sare, piper

Mod de preparare:

Se curata morcovii, ceapa si pastarnacul, se spala si se toaca marunt. Apoi le rumenesti in ulei, dupa care adaugi 2 l de apa, cartofii taiati cubulete si costita taiata bucatele mici. Se lasa la foc mediu, pana se fierb cartofii. Adaugi sare si piper, dupa gust. Dupa aproximativ o ora, adaugi smantana si putin otet. Pofta buna!

Tort cu crema de castane

Ingrediente:
Blat: 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri de faina
Crema: 350 gr piure de castane, trei sferturi de pachet de unt, 100 gr ciocolata, 2 linguri zahar pudra, 3 linguri de cacao

Mod de preparare: Se freaca galbanusurile cu zaharul si se adauga albusurile, batute spume si faina, putin cate putin. Se framanta pana devine un aluat omogen. Se toarna apoi compozitia intr-o forma rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la foc mic circa o jumatate de ora. Pentru crema, se freaca untul cu spuma si cu piureul de castane. Dupa ce ai luat blatul de la cuptor si l-ai lasat sa se raceasca, se taie in doua si se insiropeaza. Apoi se intinde crema pe prima jumatate, asezi a doua jumatate peste si imbraci intregul tort in ciocolata topita. Se pudreaza la sfarsit cu zahar tos.

Citeste si:  Cand catelul nu-i cuminte...

Limba cu legume si maioneza
Ingrediente: o limba de vita, doi morcovi, 3 castraveciori murati, 2 gogosari, 3 linguri de maioneza facuta in casa cu zeama de lamaie si si mustar, doua linguri de smantana, masline negre,verdeata, sare si piper

Mod de preparare:
Pui limba la fiert, in apa clocotita, pe foc mare cateva minute, dupa care o lasi la foc mediu, in clocote mici. O cureti apoi de pielita si o lasi la racit. Apoi o tai feliute subtiri, o amesteci cu smantana si maioneza. Toci marunt zarzavaturile crude si castraveciorii murati si le adaugi peste umplutura. Se presara sare si piper, dupa gust. Le asezi pe un platou si ornezi cu patrunjel proaspat si masline feliate. Poti folosi o parte din patrunjelul tocat si in compozitia initiala, pentru mai multa aroma. Pofta buna!

Citeste si:  Trenduri de decorare 2010

Sufleu de rosii cu branza

Ingrediente:8 rosii, 3 oua, 150 gr de telemera, 50 gr unt, 2 linguri faina, 1 cana de lapte, sare

Mod de preparare:
Speli rosiile, le tai un capacel la cotor, le scoti miezul si le lasi cu fata in jos, sa se scurga. Intre timp, pregatesti un sos alb. Calesti faina in unt, adaugi lapte si fierbi la foc mic, cateva minute, pana devine un sos consitent. Dupa ce s-a intamplat acest lucru, il dai la o parte de pe aragaz si il lasi sa se raceasca. Apoi adaugi branza rasa si amesteci si adaugi la sfarsit, un praf de sare. Bati albusurile-spuma si le adaugi odata cu galbenusurile. Dupa ce amesteci bine, pana cand umplutura a devenit omogena, iei din sos cu lingurita si il pui in rosii. Le asezi capacelele initiale – pe care nu le arunci – le pui pe o tava unsa cu unt si le pui la cuptor. Le lasi circa 30 de minute. Pofta mare!

Citeste si:  Dormitor elegant
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.