Supa-crema de cartofi cu bacon afumat si rulouri de pui Kiev

Intr-o ora de cum ne apucam de gatit la ea, supa de cartofi cu bacon e gata, cu paine prajita cu tot. Si singura munca necalificata pe care o avem de facut e sa curatam cartofii. Hai, si morcovul si ceapa. Reteta puiului de Kiev cere doar cateva mici si marunte ingrediente in plus fata de puiul pane si atat, dar aceste amanunte atrag o schimbare esentiala, si ca fond, si ca forma.

Supa-crema de cartofi cu bacon afumat

Ingrediente:
500 g cartofi
1 morcov
1 ceapa
2 catei de usturoi
50 ml ulei
tarhon
50 g smantana
400 g bacon afumat
100 g cascaval
sare, piper alb
paine.

Mod de preparare:
In oala de supa punem uleiul, in care calim usturoiul zdrobit. Turnam 1 litru de apa si asteptam sa dea in clocot ca sa punem ceapa si morcovul intregi. Lasam sa fiarba, la foc mic, acoperind vasul, 30 de minute si adaugam cartofii taiati in patru. Punem sare, piper si tarhon sfaramat si mai lasam la fiert 25 de minute. Scoatem legumele. Aruncam ceapa, iar morcovul si cartofii ii pasam pana obtinem o pasta omogena. Punem piureul obtinut inapoi la fiert, sa mai dea doua clocote. Dupa ce stingem focul, punem smantana si amestecam.

Citeste si:  Melci fierti, umpluti si pane

Baconul il taiem felii subtiri si le punem intr-o tigaie de teflon, fara ulei. Se vor praji in grasimea continuta. Le intoarcem pe ambele parti. La fel si crutoanele de paine, pe care le punem pe o plita. Turnam supa in farfurie. Radem cascaval deasupra, apoi punem bucatile de bacon si crutoanele de paine.

Citeste si:  Curatare flori

Rulouri de pui Kiev

Ingrediente:
1 piept de pui
100 g unt
1 legatura de patrunjel
2 catei usturoi
2 oua
faina
pesmet
ulei
sare, piper.

Mod de preparare:
Pieptul il curatam de piele si de os. Il taiem felii si le batem usor cu ciocanul. Pregatim apoi umplutura. Untul il punem la caldura (nu pe foc), sa devina moale. Alegem bine frunzele din legatura de patrunjel verde si le tocam marunt. Patrunjelul va da culoarea din miezul ruladei. Zdrobim usturoiul si il amestecam cu untul si patrunjelul tocat, neuitand sa punem sare si piper. Intindem pasta obtinuta pe feliile de pui si le rulam. Ca sa nu se desfaca, le prindem cu o scobitoare, pe care vom avea grija s-o scoatem dupa ce le-am prajit. Batem ouale cu sare si piper. Pe o planseta sau o foaie alba de hartie presaram faina, pe alta pesmet. Ruloul de pui il dam intai prin faina, apoi prin oul batut, iar la sfarsit prin pesmet, dupa care il punem la prajit in ulei incins pana se rumeneste pe toate partile. Il asezam in farfurii taiat in doua, ca umplutura sa se afle la vedere.

Citeste si:  Supa de iaurt si castraveti si ardei iuti fripti in bacon

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.