Supa crema de cartofi si mousse de cafea

Supa crema de cartofi si fasole

Ingrediente:
• 4 cartofi
• 250g de fasole uscata
• un morcov
• un pastarnac
• jumatate de telina
• o ceapa
• doua linguri de ulei
• sare
• cateva crutoane de paine

Mod de preparare:
Fierbe fasolea in 1,5 litri de apa. Schimba apa de 2-3 ori si cand fasolea este pe jumatate fiarta adauga morcovul, pastarnacul, telina si ceapa curatate si taiate in sferturi sau rondele. Dupa ce s-au fiert legumele, strecoara supa si in zeama pune cartofii curatati si taiati cubulete. Lasa la fiert 20-30 de minute, dupa care strecoara-i de supa si paseaza-i impreuna cu celelalte legume. Adauga, apoi, supa, sareaza dupa gust si omogenizeaza compozitia. Serveste supa cu crutoane de paine alba prajite in ulei.

Bogracs
Bogracs este, dupa cum poate fi anticipat dupa nume, o specialitate traditionala ungureasca. Acesta este un fel de mancare foarte savuros, pregatit mai ales in Banat. Este unul dintre felurile preferate, in special, la petrecerile in aer liber, cand se pregateste in cazan de tuci. O alta caracteristica a bogracs-ului este amestecul de carnuri, putand fi utilizate amestecuri de pui cu porc, vita cu porc, dar si vita, oaie si porc sau porc si vanat.

Citeste si:  Limba afumata cu hrean, carnati si sarmale

Ingrediente:
• doua cepe
• 3 morcovi
• 4 ardei grasi rosii, verzi, galbeni
• boia dulce
• 8 bucati de costita afumata
• 1 kg de pulpa de porc dezosata
• 500g de piept de pui
• 4 rosii
• 1 kg de cartofi
• 3 oua
• 6 linguri de faina
• sare, piper macinat
• cateva frunze de patrunjel
• 100 ml de ulei

Mod de preparare:
Curata ceapa, morcovii, ardeii, spala-le si taie-le marunt. Pune uleiul la incins intr-un ceaun sau intr-o oala mare si pune aceste legumele la calit, dupa care adauga boia si rosiile curatate de coaja si taiate marunt. Adauga, apoi, carnea de porc taiata cubulete si costita afumata. Lasa-le la inabusit aproximativ 5 minute, dupa care adauga 2 litri de apa si lasa la fiert. Cand carnea de porc este pe jumatate fiarta, adauga si pieptul de pui taiat cubulete si lasa din nou la foc mic. Cand este aproape gata, pune in oala cartofii curatati si taiati cubulete.
Din cele 3 oua, faina si patrunjel taiat fin pregateste galustele. Da-le forma dorita si pune-le la fiert in apa cu sare pentru 7-8 minute. Dupa ce sunt gata, strecoara-le si adauga-le in oala mare. Mai lasa 2-3 minute la fiert, dupa care pune sare si piper si cateva frunze de patrunjel taiate marunt. Serveste mancarea calda, preferabil cu ardei iute.

Citeste si:  O prezenta cunoscuta...

Mousse de cafea
Ingrediente:
• 200g de ciocolata cu cafea
• o lingurita de cafea macinata
• 60g de unt
• 6 oua
• 2 linguri de rom (sau esenta de rom)
• 2 linguri de zahar
• 2 pliculete de zahar vanilat

Mod de preparare:
Separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, bate galbenusurile cu romul. Rupe ciocolata in cubulete si topeste-o la bain-marie (vasul cu ciocolata trebuie pus la fiert intr-un alt vas, mai mare, umplut cu apa). Adauga, treptat, cafeaua si untul (la temperatura camerei). Pune, apoi, crema de galbenusuri si dupa ce s-a incorporat bine, adauga toata compozitia peste albusurile batute spuma impreuna cu tot zaharul. Toarna crema in cupe si lasa la rece cel putin o ora, iar inainte de servire orneaza cu frisca. Presara pe deasupra cafea macinata.

Citeste si:  Despre ciuperci

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.