Supa-crema de ciuperci cu pui

Daca si voua va plac ciupercile ca si mie, trebuie sa faceti aceasta supa delicioasa a carei preparare dureaza doar 30 de minute. Cantitatile sunt pentru patru boluri de supa.

Ingrediente :
– 4 cani de apa
– 3 linguri de faina
– Tulpina de telina
– 400 de grame de ciuperci taiate (daca se poate o combinatie de champignons brune cu ciuperci shiitake)
– 2 linguri de unt
– 250 de grame de piept de pui
– 1 lingura de patrunjel proaspat tocat

Citeste si:  Decorare eficienta bucatarie

Se pune apa cu faina in blender si se mixeaza pana cand faina s-a omogenizat.

Se toarna intr-o oala si se pune pe foc, la flacara potrivita.

Se adauga telina, ciupercile si untul si se lasa sa dea un clocot, apoi, se adauga puiul, se acopera si se lasa, la foc mic, inca 20 de minute sau pana cand puiul este patruns. Se scoate puiul si se pune deoparte, se mai fierbe cinci minute, pana cand legumele s-au inmuiat.

Citeste si:  Mancaruri din India: Pui Biryani

Se scoate telina si se baga la blender cu o cana de supa. Apoi, se toarna la loc in oala si se mai lasa cinci minute. Puiul se rupe fasiute si se pune la loc in supa. Se presara patrunjel proaspat in farfurie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.