fbpx

Supa-crema de conopida cu branza si graten de ciuperci si spanac

In privinta supei probabil ca nu sunt necesare precizari. La fel intr-a cremei. Gratenul e ceva comestibil acoperit cu pesmet si copt in cuptor. Asta inseamna sa gratinezi. Altfel, gratenul nostru, din aceasta rubrica, seamana destul de bine cu drobul.

Supa-crema de conopida cu branza

Ingrediente:

500 g conopida
250 g branza telemea
1 ceapa
1 cartof
50 ml lapte
50 ml ulei
1 legetura de patrunjel
sare, piper.

Tocam ceapa si o punem la calit. Cand devine transparenta, punem cartoful taiat cubulete si conopida facuta bucati. Le lasam cateva minute sa se inabuse si turnam 200 ml apa. Punem sare, acoperim si lasam sa fiarba. Dupa 30 de minute, pasam legumele. Punem laptele, mai lasam cateva clocote si stingem focul. Legatura de patrunjel o spalam si o lasam cufundata in supa cateva minute, apoi o aruncam. Punem cubuletele de telemea in supa si presaram piper macinat.

Citeste si:  Cum decongelam pestele

Graten de ciuperci si spanac

Ingrediente:
400 g spanac
400 g ciuperci
2 fire de usturoi verde
4 fire de ceapa verde
50 ml ulei de masline
80 g faina
50 ml lapte
3 oua
150 g cascaval
50 g unt
pesemet
sare, piper.

Mod de preparare:
Intr-o cratita incapatoare calim in ulei de masline ceapa si usturoiul verde facute rondele subtiri, atat tulpina, cat si frunzele. Le amestecam, sa nu se arda, apoi punem peste ele ciupercile tocate marunt si spanacul, tocat si el fasii. Nu trebuie adaugata apa. Acoperim si lasam la fiert, la foc mic, pana se evapora zeama lasata. Cel mult 30 de minute.

Citeste si:  Un pranz belgian: Supa de rosii cu mini-perisoare si chiftele inabusite in bere

Intr-un castron batem ouale cu laptele. Amestecam cu faina, apoi punem in acest aluat cascavalul ras. Incorporam in compozitie spanacul si ciupercile si amestecam bine, neuitand de sare si piper macinat. Ungem o tava cu unt si o invelim cu hartie de copt. Turnam compozitia si o presaram cu pesmet. Tinem tava la cuptor 30-35 de minute. Gratenul il lasam sa se raceasca si il taiem felii.

Citeste si:  Crema de curcan cu porumb si muschi de vitel cu turte de cartofi
Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.