Supa-crema de dovleac si peste in crusta de bere

Chiar daca nu i-ar aduce imprumutatul Halloween in centrul atentiei, la cat sunt dovlecii de mari, n-am avea cum sa nu-i remarcam in piete. N-o sa facem din dovleac traditionala placinta. Pestele il scoatem din apa si il scufundam intr-un alt lichid. Din nefericire pentru el, cat a fost viu n-a apucat sa simta gustul berii…

Supa-crema de dovleac

Ingrediente:
1,5 kg dovleac
50 g unt
1 ceapa
3 catei de usturoi
1 rosie
1 radacina de telina
1 pastarnac
1 morcov
1 ardei gras
100 g smantana
1 legatura de patrunjel
sare, piper.

Mod de preparare:
Intr-o oala incingem untul si punem la prajit ceapa marunt tocata si cateii de usturoi taiati felioare. Dupa ce prajeala se rumeneste, punem miezul de dovleac taiat cubulete si rosia decojita si taiata bucati. Dupa cateva minute, turnam 2 litri de apa, lasam sa dea in fiert si adaugam legumele care vor da gust, dar pe care, dupa ce vor fierbe 20-25 de minute, le vom arunca: telina, pastarnacul, morcovul si ardeiul. Punem sare si pieper. Dupa ce am aruncat legumele, pasam dovlecelul si rosia din supa, manual sau cu blenderul. Amestecam cu smantana. In fiecare farfurie presaram frunze tocate de patrunjel. Servim supa cu crutoane.

Citeste si:  Alb si negru, o combinatie cu stil

Peste in crusta de bere

Ingrediente:
700 g fileuri de peste
1 ou
100 g faina
200 ml bere
un varf de cutit de praf de copt
ulei
piepr, sare.

Mod de preparare:
Fileurile, de cod, de crap sau de alt peste, mai groase de un deget, le lasam sa se usuce dupa ce le-am spalat, le presaram pe ambele parti cu piper proaspat macinat si sare, preferabil cu granule mai mari, si le lasam in frigider cel putin 30 de minute.
Facem aluatul. Luam oul si separam albusul de galbenus. Amestecam intr-un castron faina cu sare, praful de copt si berea batuta separat cu galbenusul. Lasam acest aluat 20 de minute, sa creasca si sa se odihneasca, apoi incorporam in el albusul batut spuma. Scufundam cate un file in aluat, il lasam sa se scurga si il punem in uleiul incins. Prajim fileurile pe ambele parti pana devin aurii si le scoatem pe servetel absorbant. Ca sa ne asiguram ca vom avea o mancare crocanta, dupa ce am prajit toate fileurile, le punem pe o tava si le tinem 3-4 minute in cuptorul incins.

Citeste si:  Rafturi

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.