fbpx

Supa-crema de gulii si cannelloni cu spanac

Cei ce-au tinut postul mare s-or dedulci acum la carne, ceilalti, mai ales dupa ospatul de Paste, or avea tendinta sa treaca, pentru o vreme, in tabara vegetarienilor. Ce categorie sa luam in seama? Optam pentru a doua: numarul celor care nu postesc e mai mare decat al celorlalti. Mai ales in randul consumatorilor de internet.

Supa-crema de gulii

Ingrediente:
3 gulii
300 g cartofi
50 g unt
1 lingura faina
2 linguri smantana
1 ou
sare.

Mod de preparare:
Curatam guliile si cartofii, le taiem bucati si le punem la fiert in doi litri de apa cu sare. Dupa ce au fiert, le scoatem si le trecem prin sita. Topim untul intr-o tigaita si facem un rantas cu o lingura de faina. Il stingem cu supa din oala, dupa care turnam tot in ea – legumele pasate si rantasul – si mai lasam cateva minute sa clocoteasca. Dupa ce stingem focul, dregem supa cu smantana si un galbenus de ou.

Cannelloni cu spanac si branza

Ingrediente:
14-16 tuburi de cannelloni
3 cepe
3-4 catei de usturoi
500 g spanac
350 g branza de mai multe feluri (ricotta, parmezan, urda, cascaval)
2 oua
50 ml ulei
500 ml bulion
1 morcov
1 ardei gras
zahar
boia, piper, sare.

Mod de preparare:
Pastele cannelloni sunt tubulare si se gasesc la supermarket. Sa le procuram a fost usor, acum sa le umplem. Doua dintre cele trei cepe, tocate marunt, se calesc laolalta cu usturoiul, taiat feliute. Taiem si spanacul si il punem la calit in aceeasi cratita, adaugand putina apa. Lasam cateva minute sa fiarba, stingem focul si punem amestecul sa se raceasca.

Citeste si:  Scaunul - intre estetic si functional

Branza e preferabil sa fie de doua feluri dintre cele enumerate la ingrediente, cu mentiunea ca ne trebuie obligatoriu ori cascaval, ori parmezan, pe care-l vom folosi spre sfarsit. Branza o amestecam cu spanacul, cele doua oua, sare si piper. Utilizand o lingurita cu coada lunga, spitul sau o punga de plastic taiata la un colt, umplem tuburile cannelloni si le asezam intr-o tava.

Citeste si:  Dulceata cu zahar gelifiant

Preparam sosul. Amestecam bulionul cu 200 ml de supa facuta dintr-o ceapa, un morcov si un ardei (sau din vegeta), o lingurita de zahar, boia de ardei dulce sau iute, dupa preferinta, sare. Sosul se toarna peste paste, iar tava se tine 40 de minute la cuptor. Cu 10 minute inainte de a o scoate, presaram deasupra parmezan sau cascaval ras.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.