fbpx

Supa-crema de rosii

Este o supa care se face la foc mic, dar asa poti fi sigura ca toate aromele raman si se intrepatrund. Serviti-o cu paine cu usturoi si branza la gratar. Cele mai bune rosii pentru supa sunt rosiile-prunisoare.
Ingrediente:
– Doua linguri de ulei de masline
– 1 cana de telina taiata cubulete
– 1 cana de morcovi taiati cubulete
– 1 cana de ceapa tocata marunt
– 1 kg de rosii prunisoare intregi in bulion (sau rosii proaspete)
– Un sfert de cana de busuioc proaspat tocat
– Parmezan dupa gust
– 2 linguri de cimbru uscat
– 1 foaie de dafin
– 2 linguri de unt
– 2 linguri de faina
– O jumatate de cana de branza Pecorino Romano
– 2 cani de lapte incalzit
– Sare si piper dupa gust

Citeste si:  O aparenta inselatoare - Lithops

Incalzeste o tigaie mare, adauga uleiul, telina, ceapa si morcovi. Caleste-le pana cand se fac aurii, 5-6 minute.

Pune-le intr-o oala mare, adauga rosiile decojite in prealabil si pasate la blender. Toarna si trei cani de apa, cimbrul, busuiocul si frunza de dafin. Pune la fiert, la foc marunt, acopera cu un capac si lasa oala pe foc vreme de o ora si jumatate.

Citeste si:  Masina de spalat vase

Legumele trebuie sa fie moi, moi.

Cand s-au fiert, dupa ce s-a racit putin, mixeaz-o la blender pana cand are o consistenta cremoasa.

Topeste untul intr-o tigaie si adaugati faina. Amesteca incontinuu 4-5 minute. Apoi, toarna treptat o cana de supa (trebuie sa fie fierbinte, incalzeste-o daca s-a racit intre timp) si lapte si amesteca in asa fel incat sa fie omogen totul.Toarna in supa, pune si parmezanul si branza Pecorino si amesteca. Potriveste de sare si piper ?i pune iar pe foc, la flacara mica, pentru 30 de minute.

Citeste si:  Salvia
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.