Supa-crema de rosii cu usturoi si vinete umplute

Rosia se numeste asa pentru ca e rosie si vanata fiindca e vanata, sau mai intai au fost legumele, de la care si-au capatat denumirea culorile cu pricina? O intaietate la fel de greu de stabilit precum cea a oului ori a gainii… Decat sa ne batem capul cu acest mister al omenirii, mai bine sa gatim! Oricum, nu putem gandi prea profund cu burta goala.

Supa-crema de rosii cu usturoi

Ingrediente:
1 kg rosii
2 morcovi
1 pastarnac
1 radacina de patrunjel
1 ceapa
150 g orez
4-5 catei de usturoi
1 lingurita zahar
50 ml ulei
sare

Mod de preparare:
Alegem rosii bine coapte, le taiem bucati si le decojim. Punem ceapa tocata sa se caleasca in ulei. Cand devine aramie, turnam peste ea rosiile si le lasam acoperite, la foc mic, pana se inmoaie, dupa care adaugam zaharul, sarea, orezul si usturoiul zdrobit. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul au fiert separate, in 2 litri de apa. Zeama si legumele acestea le turnam in vasul cu rosii. Lasam sa fiarba o jumatate de ora, apoi strecuram totul si lasam zeama pe foc. Toate legumele le dam prin sita sau facem din ele o crema cu mixerul. O punem la loc in oala in care fierbe apa si o mai lasam cateva minute sa clocoteasca.

Citeste si:  Rulouri de lasagna cu zucchini si branza

Vinete umplute

Ingrediente:
4 vinete
200 g carne de porc
2 cepe
1 ou
1 felie de paine alba
100 ml bulion
50 g faina
3-4 catei de usturoi
1 legatura patrunjel
1 telina
ulei
sare, piper.

Mod de preparare:
Vinetelor le taiem o micuta portiune, cea de care se sustine coada. Cu rondeaua sau o lingurita cu coada lunga le scobim si scoatem miezul, lasand peretii de cel mult 1 cm grosime (cu coaja vinetelor cu tot). Din miezul vinetelor indepartam eventualele seminte, il vom folosi la tocatura. Saram pe dinauntru vinetele si le lasam o jumatate de ora sa li se scurga zeama, dupa care le spalam cu apa rece.

Citeste si:  Reducerea costurilor la caldura

Pregatim umplutura. Tocam carnea impreuna cu miezul vinetelor si le amestecam cu oul crud, o ceapa tocata marunt si calita, felia de paine inmuiata in apa si stoarsa, o jumatate de legatura de patrunjel tocat, sare si piper. Umplem vinetele si le asezam intr-o cratita cu ulei si o ceapa tocata fin. Le lasam cateva minute sa se prajeasca, intorcandu-le pe toate partile, apoi adaugam un sos preparat din bulion si faina amestecata cu apa, in care aruncam usturoiul taiat feliute. Punem cratita la cuptor, pentru vreo trei sferturi de ora. Cand e gata, saram si presaram patrunjel tocat marunt.

Citeste si:  Hortensia

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.