Supa cu figurine din ou si aripioare cu ansoa

1. Supa cu figurine din ou si paine cu ficat
Ingrediente:
• 150g de ficat de pui
• 250 ml de lapte
• 4 oua
• sare
• cateva frunze de salata
• o ceapa
• o lingura de unt
• 4 linguri de cascaval ras
• piper
• 750 ml de supa de vita
• 4 felii de paine alba
• o folie de plastic pentru formarea cuburilor de gheata

Mod de preparare
Pentru inceput, trebuie sa pregatesti niste figurine din oua: bate ouale cu laptele si cu un praf de sare. Toarna, apoi, compozitia obtinuta intr-o punga speciala pentru congelator (aceea in care faci vara cuburi de gheata) – pentru ca este mai rezistenta – si asaz-o intr-un vas in care ai turnat, in prealabil, apa fierbinte, unde trebuie sa o lasi circa 25 de minute sa se intareasca compozitia. Scoate, apoi, coca din punga si las-o sa se raceasca bine, dupa care taie fiecare bucata in rondele de circa 5 mm grosime (daca doresti, o poti taia in diverse forme: inimioare, litere, stelute – in functie de preferinte sau ocazie).
Curata salata verde, spal-o si tai-o in fasii inguste (cam ca pentru salata clasica cu otet). Taie si ficatul in bucatele nu foarte mari si toaca ceapa marunt, dupa care prajeste si painea (daca nu ai prajitor electric o poti praji direct pe aragaz, dar trebuie sa dai focul la minimum). Pune, apoi, untul intr-o tigaie, topeste-l la foc mic si caleste ceapa. Adauga ficatul si prajeste-l numai putin, astfel incat la mijloc sa pastreze o culoare rozalie. Scoate-l si zdrobeste-l cu o lingura de lemn, pune sare si piper dupa gust si amesteca-l pana obtii o pasta. Unge painea prajita cu pateul obtinut si presara pe deasupa cascavalul ras, pune feliile pe o tava si baga-le cateva minute in cuptorul incins.
Incalzeste supa de vita (poti folosi si supa instant) si toarn-o in farfurii. Adauga direct in farfurie figurinele de ou si salata verde. Serveste supa calda cu sanvisurile crocante.

Citeste si:  Cactus

2. Aripioare de pui pane cu ansoa
Ingrediente:
• 10 aripioare de pui
• o cana cu malai
• 2-3 oua
• 50g de cascaval
• doua linguri de pesmet
• sare, piper, boia, cimbru, rozmarin (dupa gust)
• cateva bucati de kaiser, ansoa, ciupercute, masline

Mod de preparare:
Spala aripioarele si sterge-le prin presare cu cateva servetele de bucatarie. Cresteaza carnea pe sub piele si introdu, pe cat se poate, bucatele de ansoa, kaiser, masline sau ciuperci, taiate marunt. Apoi trebuie sa faci un amestec din malai, sare, piper, boia,cimbru si rozmarin prin care sa treci aripioarele. Lasa-le putin deoparte si apoi da-le prin ou batut si, ulterior, printr-un amestec de pesmet, cascaval si putina apa. Astfel „imbracate”, asaza pulpele pe o hartie pergament, intr-o tava. Stropeste-le cu ulei si lasa tava la cuptor aproximativ 15-20 de minute, pana se rumenesc. Intoarce fiecare aripioara si mai lasa in cuptor inca 5 minute, la foc mediu.

Citeste si:  Marinata si sosul pentru friptura

Serveste aripioarele calde, cu sos de soia, ketchup, cu piure de conopida sau cartofi, sau chiar cu legume fierte in supa (mazare, linte, brocoli, morcovi) etc.

3. Prajitura de Craciun
Ingrediente:
• 400g de faina integrala
• 180g de zahar pudra
• un pliculet de zahar vanilat
• 250g de branza de vaci
• doua oua
• sucul si coaja de la jumatate de lamaie
• 50g de stafide
• 150g de fructe confiate
• 40g de nuci
• 40g de migdale
• 50g de unt

Citeste si:  O seara romantica intr-un decor romantic

Mod de preparare:
Amesteca faina cu praful de copt, adauga zaharul pudra si pe cel vanilat, branza, ouale, sucul si coaja de lamaie si prepara un aluat omogen. Presara fructele confiate (stafide intregi, cirese, caise, smochine, curmale etc – taiate bucatele mici, cam de dimensiunea stafidelor), nucile si migdalele. Ruleaza aluatul intr-o forma conica si pune jumatate din el deasupra celeilalte jumatati. Coace-l la foc mic, in cuptorul preincins. Dupa ce s-a copt (in aproximativ 30-45 de minute), unge prajitura cu untul ramas si pudreaz-o cu zahar pudra.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.