fbpx

Supa cu galuste de ficat si paste cu sos de ciuperci si smantana

Galusca de ficat trebuie sa fie un concentrat: are si carne, si o parte de paste fainoase, datorata pesmetului. Supa cu astfel de galuste e buna cand nu vrem sa aglomeram masa cu un cos de paine, si nici nu ne raman oase in farfurie! Aceleasi avantaje rezida si din consumarea felului doi. Asadar, un meniu pentru mese – la propriu – mici.

Supa cu galuste de ficat

Ingrediente:
Pentru supa:
2 spinari de pui
1 morcov
1 ceapa
1 pastarnac
1 ardei gras
1 lingura de ulei
sare, piper.
Pentru galuste:
150 g ficat de pui
20 g unt
2 oua
2 linguri de pesmet
sare.

Mod de preparare:
Intr-o oala cu 1,5 l apa punem la fiert spinarile de pui. Dupa ce curatam de spuma, adaugam legumele: ardeiul taiat in doua, celelalte intregi. Lasam la foc mediu o ora si stingem focul, neuitand sa condimentam cu sare si piper. Scoatem carnea si legumele din supa, lasand doar zeama. Intre timp preparam galustele.
Ficatul il curatam de pielite si il dam prin masina de tocat. Intr-un bol batem bine ouale si le frecam cu untul. Incorporam aceasta crema cu ficatul. Amestecam, adaugand sare si pemetul turnat ploaie. Punem la fiert niste apa cu sare; galustele nu le vom fierbe in oala de supa ca sa nu-i stricam limpezeala. Tinem galustele la foc mediu 25-30 de minute. Le scoatem, strecurandu-le, intr-o supiera si peste ele turnam supa.

Paste cu sos de ciuperci si smantana

Ingrediente:
250 g paste melcisori
1 lingura de ulei
200 g ciuperci
20 g unt
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 lingura de faina
250 g smantana
150 g cascaval
sare, piper alb.

Mod de preparare:
Intr-o oala punem la fiert apa cu sare si ulei. Cand da in clocot, turnam pastele si le lasam la foc mediu 10 minute, mestecandu-le din cand in cand, sa nu se lipeasca. Le strecuram bine, turnam peste ele, in strecuratoare, apa rece si le lasam sa se scurga bine.
Intr-o cratita in care vor incapea si pastele punem untul pe foc. Dupa ce s-a incins, punem si ceapa tocata. Cum a devenit transparenta, adaugam usturoiul zdrobit. Mestecam. Cipercile, spalate in mai multe ape, le facem bucati si le punem la prajit in cratita. Presaram sare si piper alb macinat dupa gust. Lasam ciupercile la foc inabusit vreo 25 de minute, apoi presaram in tigaie faina si mestecam bine, sa nu ramana cocoloase. Turnam si smantana, amestecam si lasam un minut cratita pe foc. Incorporam pastele in acest sos, amestecandu-le un minut pe foc. Gata. In farfurie, radem deasupra cascaval sau cas afumat.

Citeste si:  Scapa de praf
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.