Supa de ardei copti si paste cu pui si mandarine

Daca un sprit de vara pe timp de iarna merge, de ce nu s-ar pastra regula si in ce priveste supa? Singurul inconvenient e acela ca-n ianuarie ardeii grasi sunt ceva mai scumpi decat in iulie, dar tot sunt mai ieftini decat orice carne. Iar supa facuta din ei e buna si la gust, si la silueta. Mai avem un fel de salata cu iz mediteranean. In functie de cat suntem de mancaciosi, ori la aperitiv, ori la felul doi.

Supa de ardei copti

Ingrediente:
8 ardei grasi rosii
0,5 l bulion
3-4 catei de usturoi
2 cepe
2 linguri faina
sare, piper.

Citeste si:  Solutii naturale pentru curatenia casei

Mod de preparare:
Coacem ardeii pe o plita. Ii scoatem intr-un vas, ii stropim cu apa si ii lasam la inabusit 15 minute. Ii vom curata astfel mult mai usor. Ii curatam de seminte fara sa-i spalam, ca sa nu le indepartam sucul propriu, si ii taiem feliute. Bulionul il indoim cu tot atata apa, amestecam in el faina si il punem sa fiarba la foc mediu. Cand da in clocot, punem ceapa tocata marunt. Lasam 10 minute la fiert si adaugam ardeii copti si usturoiul zdrobit. Mai lasam 15 minute la foc mic. Punem sare si piper macinat dupa gust si stingem focul. Mancam supa calda, cu crutoane.

Citeste si:  Cum poti scapa de baltile din curte

Paste cu pui si mandarine

Ingrediente:
200 g paste fainoase, melcisori sau spirale
1 piept de pui
100 g unt
50 ml ulei
3 mandarine
200 g cascaval
150 g iaurt
50 g maioneza
1 ceapa
1 legatura marar
sare, piper.

Mod de preparare:
Fierbem pastele, pret de 10 minute, bagandu-le in apa clocotita cu putin ulei. Le scoatem si le scurgem. Pieptul de pui, fara piele si fara os, il taiem felii, il dam cu sare si piper si il prajim in unt pe ambele parti. Scoatem carnea si o rupem in bucati mai mici. Curatam mandarinele de coaja si de nervuri, dupa care le taiem rondele cu cutitul, ca sa lase si suc. Avem grija sa nu irosim sucul, scurgandu-l deoparte. Tocam ceapa marunt, taiem cascavalul cubulete. Pregatim sosul: amestecam iaurtul, maioneza si sucul de mandarine, adaugand mararul tocat fin, sarea si piperul macinat. Amestecam sosul intr-un castron cu pastele fainoase, bucatile de pui, cele de mandarine si ceapa. Tinem castronul o ora la frigider.

Citeste si:  Economie la curent

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.