Supa de broccoli si cartofi

Este cremoasa si consistenta, buna sa-ti lingi degetele. Si se prepara si repede si usor. Cantitatile sunt pentru 5 portii.

Ingrediente
1 ceapa tocata
1 morcov tocat
O telina mica tocata
3 catei de usturoi tocati
O lingura de unt
O lingura faina
2 cani jumatate de supa de pui
1 cana de lapte
2 cartofi mari taiati cubulete
Sare si piper proaspat macinat
2 capatani de broccoli, rupte in buchetele
O cana si jumatate de branza cheddar data pe razatoare
2 linguri de parmezan

Citeste si:  Dioscorea elephantipes, planta testoasa

Dupa ce-ati tocat legumele, puneti la topit untul intr-o oala mare, de supa. Adaugati si legumele si lasati-le sa se soteze cam 5 minute, pana cand se inmoaie. Turnati supa de pui, laptele si cartofii si dati focul mare, pana cand da in clocot. Apoi, acoperiti cu un capac, dati focul mic si lasati sa fiarba pana cand se-nmoaie cartofii.

Citeste si:  Sfaturi pentru curatenia saptamanala

Adaugati broccoli, branza parmezan si amestecati. Potriviti de sare si piper. Lasati oala fara capac pana cand fierbe broccoli. Cam inca 10 minute. Adaugati si branza cedar, amestecati bine si dati deoparte. Puneti la blender o parte din cartofi si blender din supa, apoi adaugati ”piureul” la loc in supa. Va contribui la efectul de ”ingrosare”.

Citeste si:  Cum alegi florile de Paste

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.