Supa de broccoli si rata cu portocale

Ambele feluri de mancare sunt delicioase si desi suna pretentios, vei vedea ca retetele nu sunt deloc greu de pus in practica. Si daca ne mai si gandim la cantitatile de antioxidanti pe care il contine broccoli, atunci nu ne mai ramane altceva de facut decat sa ne punem sortul. Iar la sfarsit cel mai simplu de realizat desert!

Supa de broccoli

Ingrediente
400 gr broccoli, preferabil proaspat
250 grame smantana
300 grame cascaval ras
Sare
Piper
O radacina telina
Un ardei capia
O ceapa
Miez de nuca, cateva lingurite.

Mod de preparare:

Se fierbe broccoli in apa cu sare, in jur de 20 de minute, pana se inmoaie. Intr-o alta oala, fierbi, in paralel, ceapa tocata marunt, radacina de telina si ardeiul capia.
Dupa ce broccoli devine moale, se strecoara, insa nu se arunca apa. Iei continutul de broccoli, il amesteci cu legumele si le mixezi in blender, pana ajunge ca o pasta, dupa care il diluezi in apa fiarta, impreuna cu legumele si il mai lasi circa 5 minute la fiert. Apoi, adaugi smantana si astepti sa dea in clocot.

Citeste si:  Noutati in decoratiuni interioare

Se serveste fierbinte, ornata cu cascaval ras si miez de nuca.

Rata cu portocale

Ingrediente:

2 bucati de piept de rata
4 portocale
1 lingura de unt
1/2 lingurita de zahar
Un paharel de coniac
O lingura de faina
O lingura de untura
Sare

Mod de preparare:

Se rumenesc cele doua bucati de piept la cuptor. Intr-o alta tigaie, la foc mic, se amesteca untura cu faina continuu. Cand culoarea va deveni un pic aramie, se adauga coaja rasa de la doua dintre portocale, jumatate de pahar cu apa si un praf, doua de sare. Dupa circa 15 minute, compozitia se completeaza cu principalul personaj al mancarii, si anume pieptul de rata, dar si cu un paharel de cognac si cu sucul portocalelor. Se pune totul la cuptor, la foc mediu, pentru 30 de minute.

Citeste si:  Diete de weekend

Se serveste ornat cu felii de portocale.

Tort amarui cu cacao


Pentru blat – 150 gr zahar brun
Un pliculet de zahar vanilat
5 oua
50 grame cacao amaruie
300 grame faina integrala
1,5 lingurita de praf de copt
300 ml lapte
200 gr unt
Un praf de sare.
Pentru crema – 500 gr coacaze
300 ml de frisca lichida
2 linguri de zahar pudra
3 linguri de jeleu de coacaze

Mod de preparare

Citeste si:  Ciolan de porc cu piure de mazare galbena si varza murata

Se bate untul cu zaharul vanilat, apoi se adauga treptat ouale si praful de sare. Se omogenizeaza compozitia cu faina, cacaoa amaruie, praful de copt si laptele, care se adauga treptat. Aluatul se asaza intr-o tava unsa bine cu unt si se baga la cuptor circa o ora. Dupa ce s-a copt, blatul se lasa la racit si se taie apoi in doua bucati.
Partea inferioara se unge cu jeleul de coacaze. Coacazele proaspete se strivesc si se amesteca impreuna cu zaharul, frisca si zaharul vanilat, dupa ce au fost batute in prealabil, pana devine o crema tare. Cu o parte din cantitatea de frisca se unge partea de jos a blatului, iar restul se intinde deasupra. Se lasa la frigider cateva ore, pentru ca se serveste rece.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.