Supa de castraveti cu menta si rulada de vita in sos de vin

Cu greu vom gasi o supa care se prepara mai rapid – nu putem spune ca se gateste! – decat asta a noastra. La un campionat mondial de facut supe, pretendentii la titlu ar scoate un timp sub 30 de secunde, dar cum noi ne mai foim prin bucatarie, ne mai uitam in oglinda si mai vorbim la mobil, hai sa zicem ca rezolvam treaba in cinci minute. Cat o mai tinem in frigider, vreo doua ore, gatim felul doi.

Supa de castraveti cu menta

Ingrediente:
– 500 g castraveti
– 400 g iaurt
– 200 g smantana
– 1 legatura de marar
– 1 fir de menta
– piper, sare
– cuburi de gheata.

Citeste si:  Spalare corecta a hainelor

Mod de preparare:
Castravetii, preferabil mici si tari, ii curatam de coaja, ii taiem pe lungime si indepartam din seminte, macar in locurile unde vom depista mai multe. Ii taiem felii groase de o jumatate de centimetru. Amestecam intr-un castron iaurtul, smantana, sarea si piperul. Punem apoi mararul tocat si castravetii. Tinem doua ore la rece. Mancam si servim supa cu cateva cuburi de gheata puse in farfurie si presarata cu frunze de menta proaspata.

Citeste si:  Pui cu dovlecei umpluti si musaca de ton cu paste fainoase

Rulada de vita in sos de vin

Ingrediente:
– 1 kg muschi de vita
– 500 g spanac
– 50 g unt
– 2 cepe
– 1 ou
– 150 g cascaval
– 150 g smantana
– 100 ml vin
– 100 ms ulei
– nucsoara
– piper, sare.

Mod de preparare:
Carnea o taiem astfel incat sa obtinem cateva foi dreptunghiulare mari si o batem cu ciocanul de snitele, aducand-o la o grosime uniforma de vreo 3 milimetri. Pregatim umplutura. Ceapa tocata marunt o calim in unt. In aceeasi tigaie adaugam spanacul oparit si stors bine. Amestecam doua minute pe foc. Stingem focul si punem cascavalul ras, oul batut cu smantana, sare, piper si un varf de cutit de nucsoara. Carnea o saram si o piperam dupa gust pe partea superioara, peste care intindem umplutura. Rulam si legam rulada cu o ata sau ii prindem marginea cu scobitori. O punem intr-o tava cu ulei, vin si apa in cantitate egala cu vinul. Punem tava la cuptor pentru circa o ora si jumatate, timp in care rostogolim rulada si o stropim cu sosul din tava.

Citeste si:  Mobilier si decor cu iz oriental

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.