Supa de iaurt si castraveti si ardei iuti fripti in bacon

Ne-am gandit la un meniu de iesit la gratar. Nu vrem mititei, ca au bicarbonat. Un meniu usor, felul intai si felul doi. Gratarul ne e suficient, pentru supa n-avem nevoie de aragaz portabil cu spirt sau cu butelie, nici de ceaun si pirostrii. Supa o preparam fara foc.

Supa de iaurt si castraveti

Ingrediente:
1 kg iaurt
0,5 kg castraveti
0,5 l apa
3-4 catei de usturoi
1 legatura marar
boia dulce, boia iute
o jumatate de lamaie
50 ml ulei de masline
sare, piper.

Mod de preparare:
Oare ne ia mai mult de un sfert de ora sa facem supa asta? Poate cu servitul in farfurii cu tot! Curatam castravetii lasandu-i dungati, ca pe soiul acela de pepeni verzi. Ii facem felii de 2 mm grosime. Iaurtul il amestecam bine intr-un bol incapator, turnand treptat apa si zeama de lamaie. Punem sare, piper proaspat macinat, boia dulce sau iute sau de amandoua, usturoiul bine zdrobit, pana il facem pasta. Amestecam si feliile de castraveti, desigur. Turnam deasupra uleiul de masline si presaram mararul tocat fin.

Citeste si:  Curatare calculator

Ardei iuti fripti in bacon

Ingrediente:
10-12 ardei iuti
50 g smantana
100 g urda
100 g branza de burduf
3-4 catei de usturoi
30 ml coniac
2 lingurite de mustar
1 lingurita de chimen
1 legatura marar
sare, piper
20-24 felii subtiri de bacon.

foto

Mod de preparare:
Alegem ardei rosii sau verzi, din aceia lungi de vreo 15 cm. Cautam sa fie cat mai drepti, pentru ca de multe ori se prezinta incovrigati catre varf. Preferabil sa ii incercam, sa nu fie iuti otrava. De obicei, sunt de iuteala suportabila, iar gratarul diminueaza din ea. Facem o incizie pe lungimea fiecarui ardei, pentru ca altfel nu le putem inlatura nervurile si semintele.
Preparam umplutura, in care intra toate ingredientele in afara ardeilor si a feliilor de bacon. Cateii de usturoi ii punem zdrobiti, semintele de chimen le zdrobim si pe ele, mararul il tocam marunt, piperul vom avea grija sa fie macinat prospat. Dupa ce formam amestecul, il introducem in fiecare ardei si aducem despicatura la loc. Infasuram un ardei in doua felii de bacon, pentru ca una nu e suficienta sa-i acopere cea mai mare parte din lungime, si le prindem cu cate o scobitoare. Ii frigem pe gratar pana ce baconul se rumeneste pe toata suprafata.

Citeste si:  Ce mancam dupa efortul fizic?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.