fbpx

Supa de pui belgiana

Occidentalii inteleg prin supa ceva mult mai dens si mai consistent decat varianta noastra autohtona. Nici aceasta reteta nu face o exceptie, insa acesta nu este un motiv de respingere caci, va garantez, este delicioasa. In plus, miciile variatii in bucatarie sunt oricand bine venite.

Ingrediente:

500 de grame de carne de vitel pentru supa.
3 oase de vita.
1 legatura de patrunjel.
Sare.
Un pui.
O jumatate de telina.
40 de grame de unt.
3 cartofi mari.
2 morcovi.
3 cepe.
3 fire de praz.
Piper negru proaspat macinat.
2 galbenuse de ou.
Smantana.
50 de grame de hasmatuchi proaspat (seamana cu patrunjelul. Daca se dovedeste greu de gasit, inlocuiti cu patrunjel).

Citeste si:  Hortensia

Spalati carnea si oasele de vitel si puneti-le in oala de supa. Adaugati doi litri de apa si o lingura de sare. Puneti-le la fiert si indepartati spuma care se ridica la suprafata. Lasati sa fiarba timp de o ora, dupa care scoateti carnea si oasele din supa.

Spalati puiul. Adaugati-l in apa in care a fiert carnea de vita si lasati-l sa fiarba la foc mic timp de 45 de minute. Scoateti puiul si indepartati carnea de pe oase si pielea. Lasati carnea deoparte.

Citeste si:  Retete pentru cei mici

Taiati telina si ceapa cubulete. De la praz folositi doar partea alba, pe care o taiati rondele. Incalziti untul intr-o tigaie si adaugati legumele ceapa, prazul si telina. Lasati-le sa se inmoaie usor, timp de 5 minute. Dupa aceea, adaugati-le in supa. Curatati morcovii si cartofii, taiati-i marunt si adaugati-i si pe ei in supa.

Citeste si:  Doua retete de tarte cu capsune

Legumele trebuie sa fiarba vreo 20 de minute. Asezonati dupa gust cu sare si piper.

Bateti galbenusele cu smantana. Luati oala de pe foc si lasati-o sa se raceasca putin, timp de 10 minute. Adaugati amestecul de oua si smantana, apoi carnea de pui si verdeturile.

Serviti cu felii de bagheta unse cu unt si verdeata si tinute putin la cuptor, pana devin usor crocante.

Pofta buna!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.