Supa de rata si pui cu mazare

Pui cu mazare

Ingrediente
• 4 pulpe de pui
• 1 ceapa (taiata marunt)
• 1 cartofi (taiat felii de aproximativ 3 mm grosime)
• 300 g de mazare (poti folosi si mazare congelata)
• 250 g rosii tocate
• 2 frunze de dafin
• 15 grame de bulion
• 60 ml ulei de masline
• 450 ml supa de pui
• Sare si piper negru macinat pentru condimentare

Mod de preparare
Pune uleiul de masline intr-o tigaie mai mare si incinge-l la foc mediu. Adauga ceapa si opreste focul timp de doua minute, dupa care aprinde din nou focul si pune si pulpele la prajit. Gateste puiul timp de 2-3 minute, apoi intoarce-l pe partea cealalta si mai lasa-l alte 2-3 minute, pana se rumeneste putin.

Urmatorul pas este sa adaugi mazarea. Daca folosesti mazare congelata, da focul la maximum pentru cateva secunde si apoi adaug-o, daca nu, pune-o impreuna cu 50 ml de apa calduta. Amesteca mazarea si puiul cu o lingura de lemn si lasa-le la foc mediu pentru aproximativ 5 minute. Pune si rosiile taiate in tigaie si amesteca din nou, pentru ca rosiile sa fie repartizate uniform si fierbe timp de 10 minute. Adauga apoi cartofii, frunzele de dafin si supa de pui. Presara sare si piper dupa gust. Acopera tigaia cu un capac (dar nu complet, lasa o deschidere mica pe o parte). Lasa focul mic si fierbe timp de 40-50 de minute, amestecand din cand in cand.
Se poate servi cu crutoane, paine normala sau mamaliguta.

Citeste si:  Pat de flori

Supa de rata (pentru 2 portii)

Ingrediente
• 4 aripi de rata
• o telina
• o legatura de patrunjel
• o ceapa
• o lingurita de cuisoare
• 3 ardei grasi
• 10 bucatele de prune uscate (se pot folosi si mere sau pere)
• 15 cirese confiate sau stafide
• 2 linguri de faina
• o lingura de zahar
• o ceasca de smantana dulce
• 1/2 ceasca de otet
• sare si piper negru macinat

Mod de preparare
Pune otetul intr-un castron de sticla sau plastic (sa nu fie de metal) si lasa aripile in el pentru o jumatate de ora. Spala-le, apoi, bine si pune-le intr-o cratita cu apa si fierbe-le pana se degreseaza, apoi schimba apa. Pune din nou la fiert. Pune intr-un saculet cuisoarele, telina, ardeii, ceapa si patrunjelul si adauga-le la supa. Fierbe-le impreuna pana cand carnea este aproape gata (aproximativ 2 ore), dupa care scoate saculetul cu legume si condimente. Adauga fructele si lasa-le la foc mediu pentru jumatate de ora.

Citeste si:  Placinta de spanac cu feta

Intr-un alt castron amesteca faina cu 3-4 linguri de supa si toarna-le in supa de pe foc, amestecand constant pentru a nu se forma cocoloase. Adauga, apoi, zaharul si smantana si mai lasa-le pe foc 5-10 minute. Pune sare si piper dupa gust si serveste cu taitei de oua sau cu galuste de cartofi.

Prajitura „Jamaica” – cu banane si topping de nuca de cocos

Ingrediente:
• 2/3 ceasca de unt
• 2/3 ceasca lapte batut
• 2 ½ cesti de faina
• 1 ½ cesti de zahar granulat
• 1 ¼ lingurita praf de copt
• 1 lingurita sare
• 1 lingurita bicarbonat de sodiu
• 1 ¼ ceasca piure de banane
• 2 ouă
• 2/3 ceasca nuci tocate

Ingrediente pentru toppingul de nuca de cocos:
• 1 ½ ceasca de zahar (preferabil brun, dar este ok si cel alb)
• 2/3 ceasca de unt
• 2 linguri de lapte
• 2 cesti de fulgi de nuca de cocos
• 2/3 ceasca nuci tocate.

Citeste si:  Ciorba acra de potroace si spaghete cu masline si capere


Preincalzeste cuptorul la 350 de grade. Greseaza cu unt o tava pentru prajituri si presara faina pe deasupra.

Pentru tort: Pune, intr-un castron, faina, zaharul, praful de copt, sarea, bicarbonatul, bananele si laptele batut si amesteca-le usor. Adauga, apoi, ouale si bate coca la viteza medie timp de 3 minute, apoi pune si nucile. Pune tortul cat timp este cald in tava, lasa-l sa se raceasca putin (se va intari putin), dupa care baga tava la cuptor pentru 35 de minute.

Pentru topping: Amesteca untul, zaharul si laptele intr-o cratita si lasa-le la foc mediu amestecand pana se topeste untul. Adauga nucile si fulgii de cocos. Toarna amestecul peste tortul copt si racit si mai lasa-l la cuptor vreo 3 minute, pana cand cocosul prinde o culoare aramie. Se serveste rece si cu un pahar de coniac.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.