Supa de salata verde cu afumatura si pachete de primavara

Sa pui postul mare inaintea Pastelui cam inseamna sa pui carul inaintea boilor, ar gandi cineva care nu are in vedere aspectul religios al chestiunii: abia dupa Paste, apar in gradini si pe piata toate legumele si fructele, sa tii post de drag. Sau sa tii dieta, ca putina carnita sau un ou intr-o mare de legume nici nu se simte.

Supa de salata verde cu afumatura

Ingrediente:

2 salate verzi
300 g piept de porc afumat
400 g smantana
200 g iaurt
o jumatate de capatana de usturoi
2 oua
sare.

Mod de preparare:
Pieptul de porc il taiem cubulete si il punem pe foc in oala in care vom face ciorba, pana lasa untura. Daca preferam alta carne afumata, fara grasime, o taiem tot cubulete si o prajim in putin ulei. Dupa ce carnea s-a rumenit, turnam 3 litri de apa si lasam sa fiarba vreo 20 de minute. Am pregatit salata, spaland-o bine, foaie cu foaie, si taind-o fasii. O adaugam in oala, la fiert. Punem si sare. Intr-un castronas batem doua galbenusuri de ou cu smantana, iaurtul si usturoiul bine zdrobit. Luam cu polonicul zeama din oala in care fierb salata si afumatura, turnam treptat in castronas si amestecam, astfel incat zeama sa fie omogena. Dregem supa cu ea, turnand binisor cate un polonic in oala. Lasam sa dea un clocot si stingem focul. O mancam dupa cum avem pofta: calda sau rece.

Citeste si:  Pozitionarea tablourilor

Pachete cu legume de primavara

Ingrediente:
200 g ciuperci
1 ceapa
1 ardei gras
1 telina
2 morcovi
4 foi de varza
sos de soia
2 oua
200 g unt
300 g faina
ulei
piper, sare.

Mod de preparare:
Incepem cu aluatul: amestecam bine ouale si untul, apoi incorporam faina, framantand pana cand coca e omogena. Nu uitam sa punem sare. Mai pastram putina faina. Coca o tinam in frigider cata vreme preparam umplutura. Tocam marunt toate legumele, inclusiv ciupercile. Sau nu chiar toate: morcovii si telina putem sa le dam pe razatoare. Le inabusim intr-o tigaie, cu foarte putin ulei. Le scoatem, le saram, le piperam, le amestecam cu sosul de soia si le lasam sa se raceasca.

Citeste si:  Curatare lampadar

Aluatul il intindem pe o planseta data cu faina, cu un facalet pudrat si el cu faina, sa nu se lipeasca. Cand am obtinut o foaie foarte subtire, de circa 1 milimetru, o taiem in dreptunghiuri. In mijlocul fiecaruia punem o lingurita de umplutura, dupa care rulam coca, o strangem la capete si taiem surplusul de aluat, operatiune care ne ajuta s-o presam. In cuptorul incins, punem pachetelele intr-o tava unsa cu unt si le lasam pana devin rumeioare. Le mancam reci.

Citeste si:  Friptura cu sos Chimichurri

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.