Supa de salata verde cu afumatura si sirop de capsune

Omul gospodar isi face iarna car si vara sanie si sirop. Capsunele se culeg nu doar in Spania. Sau poate preferati fratii lor mai mici si mai aromate, fragii? La felul intai, vom profita, de asemenea, de anotimpul verde pe care-l strabatem.

Supa de salata verde cu afumatura

Ingrediente:
400 g carne afumata
3 capatani de salata verde
1 ceapa
1 ou
1 lingura ulei
1 lingura faina
2 linguri smantana
200 g iaurt sau lapte batut
marar, patrunjel
3-4 catei de usturoi
sare.

Mod de preparare:
Carnea afumata, bine spalata, o taiem bucati si o punem la fiert in 2,5 l de apa rece. Salata se desface in frunze, se spala si mai bine decat carnea, se rupe in bucati si se pune in oala cand carnea a fiert complet. Intr-o cratita incingem ulei in care punem ceapa taiata marunt si faina. Dupa ce s-au rumenit, stingem cu apa si turnam totul peste supa. Lasam sa clocoteasca, stingem focul si adaugam oul batut cu smantana, apoi iaurtul sau laptele batut, verdeata si sarea.

Citeste si:  Lipsa de spatiu

Sirop de capsune (fragi)

Ingrediente:
1 l suc de capsuni (fragi)
900 g zahar.

Mod de preparare:
Curatam fructele de codite, le spalam sub un jet de apa rece si le zdrobim cu o lingura de lemn. Le strecuram printr-un tifon, iar sucul obtinut il lasam 4 ore la rece, sa se decanteze. Dupa ce s-a limpezit, scurgem sucul cu grija, sa nu se amestece cu drojdia de pe fund, si il punem intr-o oala, la foc mic, impreuna cu zaharul. Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet, iutim focul si lasam sa fiarba 30 de minute. Avem grija sa indepartam, cu o paleta de lemn, spuma care se formeaza in timpul fierberii. Siropul il turnam fierbinte in sticle pe care in prealabil le-am incalzit. Le inchidem cu dopuri de pluta noi. Infasuram sticlele in servete si le lasam pana a doua zi. Daca am facut sirop mult si vrem sa-l pastram vreme indelungata, deasupra dopurilor turnam smoala sau ceara.

Citeste si:  Pro si contra becurilor economice

Fructele zdrobite si drojdia ramasa de la decantare se pot folosi. Adaugand o cantitate egala de fructe proaspete si zahar dupa gust, facem o marmelada.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.