Supa de sparanghel si inghetata mexicana prajita

Inghetata mexicana prajita

Ingrediente:
500 g inghetata de vanilie (preferabil sa fie o inghetata cat mai densa si mai tare)
150 g de fulgi de porumb pisati si/sau biscuiti pisati si/sau migdale pisate
1 ou
1 lingurita de scortisoara pudra
2 lingurite cu varf de zahar
Ulei
Frisca
Miere

Inghetata se imparte in cupe de marimea unui ou – daca nu aveti cupa speciala de inghetata, folositi o lingura. Se amesteca fulgii de porumb bine pisati cu zaharul si cu scortisoara, iar cupele de inghetata se trag prin acest amestec pana cand se creeaza o suprafata aderenta. Cupele se introduc la congelator (-16 – -20°C) si se mai tin circa jumatate de ora – o ora, pana sunt inghetate bocna. Intre timp se bate oul intr-un castron si se incinge uleiul la 350 – 400°C. Inainte de a fi servite, cupele se trec prin oul batut, apoi prin restul de fulgi – operatia poate fi repetata de cateva ori – dupa care se arunca in uleiul bine incins. Se tin circa 30 de secunde, pana cand fulgii incep sa capete o culoare maronie, dupa care se scot cu o lingura perforata si se asaza pe un servetel, pentru a se scurge de ulei. Recomandarea noastra este ca, daca nu aveti friteuza, sa le preparati una cate una, pana cand prindeti un pic de experienta. Cupele trebuie sa fie crocante si fierbinti la exterior, in timp ce pe interior inghetata abia a inceput sa se topeasca la suprafata. Se vor servi in castronase de dulceata, alaturi de frisca si miere, imediat dupa ce au fost preparate.

Citeste si:  Trucuri pentru casa ta

Supa de vara cu sparanghel

Ingrediente (8 portii):

100 g unt
2 cepe
2 kg sparanghel
4 linguri de faina
4 lingurite de sare
2 galbenusuri
2 cuburi de supa de pui
150 ml lapte

Se topeste untul in oala si se adauga ceapa tocata marunt. Se lasa pana cand ceapa devine transparenta, dupa care se adauga sparanghelul taiat in fasii subtiri. Se lasa la foc destul de iute circa un sfert de ora, pana cand sparanghelul s-a inmuiat indeajuns, iar amestecul a inceput sa capete o culoare maronie. Intr-o alta oala se pune apa la fiert, cu sarea si cuburile de supa concentrata (in locul supei concentrate se poate folosi supa de pui – cu sau fara carne).

Citeste si:  Design minimalist

Se adauga faina si se amesteca bine, asa incat fasiile de sparanghel sa fie toate acoperite cu faina. Se mai lasa doua – trei minute pe foc si se toarna apa fiarta peste amestec. Nu va zgarciti la sare, iar daca stiti ca nu consumati alimente sarate mai bine nu va apucati de aceasta reteta: sparanghelul gatit fara sare are un gust oribil.

Citeste si:  Oglinzi vechi

Se acopera partial si se lasa sa fiarba la foc marunt inca o ora. Se scoate sparanghelul cu o strecuratoare si se drege cu galbenusurile batute bine. Se adauga laptele si se condimenteaza cu piper alb, proaspat macinat.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.