Supe de vara (II)

Supa de pui cu usturoi

2 litri apa
50 ml vin alb
450 carne de pui
250 g usturoi taiat in bucati mici
100 g ceapa taiata solzisori
10 g ceapa verde tocata

• Se fierbe puiul, apoi se scoate din oala si se pastreaza apa. Carnea se dezoseaza si se taie in cuburi mici.
• Se pun cubuletele de carne peste zeama in care a fiert, se adauga vinul. Se lasa la foc mic timp de 15 minute.
• Se adauga usturoiul, ceapa si ceapa verde si s emai lasa inca 10-15 minute la foc.
• Se serveste cu crutoane.

Minestrone
(supa italiana)

100 g fasole uscata
1morcov
1 ceapa
½ dovlecel
2 cartofi
½ varza
¼ conopida
3 linguri bulion
100 g taitei
50 g fasole verde
20 g telemea (sau cascaval)
1-2 linguri ulei
5 catei usturoi
marar
Sare
apa

• Se pune la foc fasolea uscata si se lasa la fiert 5-10 minute.
• Se arunca apa si se inlocuieste cu aproximativ 4 litri de apa fiarta.
• Dupa ce mai fierbe fasolea 20 de minute se adauga celelalte legume. Cand sunt aproape fierte se pun si taiteii.
• La final se adauga sosul de rosii.
• Separat se amesteca branza (sau cascavalul) rasa cu uleiul, usturoiul pisat si mararul.
• Peste crema obtinuta se adauga 1-2 linguri de apa fierbinte si se amesteca bine, apoi totul se toarna peste supa.
• Se lasa la foc pana cand mai da o data in fiert.

Citeste si:  Ciolan cu salata bavareza de cartofi si jeleu de mere cu menta

Supa de conopida cu branza

1 conopida (de marime medie)
50 g unt
3 linguri faina
300 ml lapte (sau 1 ¼ cana)
100 g branza Cheddar rasa

• Se desfac buchetelele de conopida de pe cotor si se pastreaza separat. Cotorul se fierbe la foc mic 45 de minute. La final se scurge apa si se pastreaza separat, atat conopida cat si apa. Conopida fiarta se paseaza in blender.
• Intr-o tigaie se topeste untul si se prajesc in el buchetelele de conopida. Cand sunt gata, se scot si se pun deoparte. Untul se tine pe foc si se adauga peste el faina, plus 300 ml din apa in care a fiert cotorul de conopida. Se amesteca continuu pana cand amestecul se intareste. Apoi se adauga laptele si se da in fiert.
• In aceasta compozitie se adauga conopida pasata, dar si buchetelele intregi. Se pun si 2 linguri de branza rasa. Se mai lasa la foc cateva minute.
• Restul de branza se foloseste pentru a decora farfuriile cu supa.

Citeste si:  La mobila veche... look nou

Supa de pepene

½ pepene rosu, fara seminte
2 linguri de vin alb
sare
piper negru macinat
¼ ceapa
Frunzulite de verdeata sau menta
1 lingura de smantana

• Pepenele, vinul si condimentele se pun in blender si se amesteca pana cand devin o pasta moale. Supa este gata.
• Se orneaza farfuria cu ceapa taiata rondele foarte subtiri si cu frunzulitele de verdeata.
• La suprafata se pune o lingura de smantana.

Citeste si:  Retete de dulciuri pentru copii de 6-12 luni (partea II)

Avgolemono
(reteta greceasca)

1 litru supa de pui (doar zeama in care a fiert puiul)
50 g orez
2 galbenusuri de ou
Sucul de la o lamaie
Doua linguri de smantana
Felii de lamaie
Patrunjel

• Se da in fiert zeama de pui. Se adauga orezul si se fierbe pana cand se inmoaie.
• Se bat galbenusurile cu sucul de lamaie. Se adauga peste ele o lingura de supa, apoi se pune totul in oala.
• Se serveste in boluri decorate cu smantana, felii de lamaie si patrunjel.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.