Supe de vara (I)

Supa de morcovi si branza

2 morcovi
1 ceapa mare
1 catel de usturoi
25 g unt
850 ml zeama de supa (zeama in care a fiert carne sau legume)
Verdeata (patrunjel, marar, verdeturi mediteraneene)
4 linguri branza dulce
1 lingura pasta de rosii

• Morcovii se taie in rondele subtirii, ceapa si usturoiul se toaca in bucati cat mai mici.
• Se topeste untul intr-o tigaie la foc mic si se adauga peste el morcovii, ceapa si usturoiul, care se lasa la inabusit 10 minute.
• Se toarna peste zeama de supa si se da in fiert.
• Se adauga verdeata si se lasa la foc mic timp de 20 de minute.
• Intreaga compozitie se paseaza in blender impreuna cu branza si cu pasta de rosii.
• Se poate servi rece sau calda.

Supa de ciuperci

200 g ciuperci
1 cana lapte
1 lingura faina
1 ou
Sare
Piper
Patrunjel verde

• Ciupercile taiate felii se pun intr-un castron si se adauga peste ele o lingura de faina.
• Intre timp se pune pe foc un litru de apa, iar cand fierbe se adauga ciupercile si laptele. Se lasa totul la fiert (aproximativ 20 de minute).
• Cand este aproape gata se pune sare, piper dupa gust si oul, apoi se mai lasa pe foc cateva minute.
• La servire se adauga deasupra patrunjelul tocat.

Citeste si:  Decorari interioare

Supa de rosii

2 kg rosii
1 ceapa mare
2 morcovi
2 ardei grasi
1 lingura ulei
1 lingura zahar
O mana de fidea
Patrunjel verde
Sare

• In 2 litri de apa se pun la fiert morcovii si ceapa taiate in bucati mici. Tot acum se pun uleiul si putina sare.
• Dupa 20 de minute se adauga ardeii grasi si rosiile (taiate bucati mici). Se mai lasa pe foc inca 20-30 de minute.
• Cand totul a fiert bine, se pune tot continutul intr-un mixer pentru a marunti bucatile de legume.
• La sfarsit se adauga fideaua deja fiarta si inca putina sare, daca este nevoie. Dupa gust se poate pune si putin zahar.

Citeste si:  Cum cultivi flori de primavara

Supa de pui cu mere

½ pui
1 kg mere
1 ou
1 pahar smantana
½ lamaie
1 lingurita zahar
1 morcov
Sare

• Se pune la fiert puiul taiat in bucati cat mai mici, adunand des spuma.
• Dupa 30 de minute se adauga legumele.
• Dupa inca 20 de minute se pun si merele, curatate de coaja si taiate cubulete.
• La 20-30 de minute, totul este fiert si se poate adauga oul batut cu smantana.
• Dupa gust, se poate adauga si zeama de la jumatatea de lamaie.
• Se decoreaza farfuria de supa cu verdeata taiata marunt. Se poate servi cu crutoane.

Fassolatha
(supa greceasca)

0,5 kg fasole uscata
O ceasca ulei de masline
½ lingura piper negru
2 linguri sos de rosii
2 morcovi
1 cartof
1 legatura de telina cu frunze
2-3 ardei iuti
Sare
Apa

Citeste si:  6 pasi pentru un living perfect

• Fasolea se lasa la inmuiat peste noapte, in apa calduta.
• A doua zi se scurge apa si se muta fasolea intr-o oala, cu suficient de multa apa incat sa o acopere. Se fierbe timp de 5-10 minute.
• Se scurge din nou fasolea si se muta intr-o oala curata, cu apa cat s-o acopere cu doua degete. Se adauga uleiul, piperul, pasta de rosii, morcovii taiati dondele, cartofii taiati cubulete, telina, ceapa si ardeii.
• Cand da in fiert, se acopera si se lasa la foc mic timp de o ora si jumatate. Se gusta fasolea si se mai lasa incat 15-20 de minute daca este nevoie. Boabele trebuie sa fie moi, dar sa ramana intregi. Cu 10 minute inainte de a stinge focul, se pune sare, dupa gust.
• Supa se poate servi calda sau la temperatura camerei.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.