Supe pentru copilasii intre 6-12 luni

Please select a featured image for your post

He he, iata cum a crescut voinicelul tau! Deja te gandesti la primele supe si ciorbe pe care le poate papa ? Sau poate la o budinca ? Sau un pireu? Sau chiar carnita, cand este destul de mare? Pentru a te ajuta sa alegi, iti dam cateva idei de retete pentru copilasii intre 6 si 12 luni. Supa de legume Prima supa face trecerea intre mancarica paserata si lichide si mancarica de „om mare”, insa nu trebuie sa fortezi puiul cu prea multe dintr-o data, asa ca o supa de legume este ideala pentru aceasta etapa a dezvoltarii sale. Pentru supa de legume, ei nevoie de 1/2 litru de apa, un morcov, 1/2 pastarnac, o bucatica mica de telina, o radacina de patrunjel, patrunjel verde. De obicei, la piata sau la supermarket gasiti pungute speciale cu zarzavat pentru supa, ideale pentru o mini portie.
Spala bine de tot toatele legumele si curata-le de coaja, apoi pune-le sa fiarba circa o ora in 500 ml de apa. Este indicat ca legumele sa fiarba inabusit, sau chiar intr-o oala sub presiune. Cand legumele sunt fiert, strecoara-le si lasa apa in care au fiert sa mai dea un clocot impreuna cu patrunjelul. Patrunjelul se lasa intreg si se strecoara dupa ce apa da un clocot bun, apoi torni apa peste legumele taiate foarte marunt sau pisate cu furculita si servesi supica puiul tau.
Citeste si:  Despre crini
Supa de rosii Cu cat iti vei obisnui copilul mai repede cu supe si ciorbe, cu atat va fi mai bine pentru digestia lui. Pentru supa de rosii ai nevoie de 500 ml de apa, o cana de zarzavat pentru supa, o ceapa mica 4 rosii din conserva, decojite, verdeata, putin ulei, 100 gr de paste stelute sau lascute sau orice alte paste foarte marunte.
Citeste si:  Papricas de pui cu galuste si cosulete de carne tocata cu legume
Fierbi legumele taiate cubulete impreuna cu ceapa lasata intrega, pentru ca o indepartezi la sfarsit. Cand zarzavatul e fiert, se adauga rosiile taiate bucatele. Se lasa sa fiarba 30 de minute la foc mic, pana cand se intrepatrund gustrile, apoi se inlatureaza ceapa si se dau legumele prin blender. Pasta obtinuta se pune din nou la fiert, impreuna cu pastele si o lingura de ulei. La ultimul clocot se pune verdeata. Nu pune smantana in supa de rosii, pentru ca este un aliment prea greu pentru stomacelul copilasilor de 6-12 luni. Supa de dovlecei Supa crema de dovlecei va fi foarte usor acceptata de copilasi pentru ca are o culoare placuta si o pot manca chiar ei, cu noua descoperire: lingurita!
Citeste si:  Copane de pui in glazura dulce-acrisoara si fenicul la gratar
Ai nevoie de 1/2 litru de apa, o cana de zarzavat pentru supa, un dovlecel mare, o lingura de unt moale, un galbenus de ou, o lingura de orez. Mai intai fierbi orezul in foarte putina apa, pana cand se umfla, iar separat fierbi zarzavatul si dovlecelul. Cand sunt toate fierte, le scurgi de apa si le treci impreuna cu orezul de 2 ori prin sita sau prin blender. Pui pasta obtinuta din nou la fiert si adaugi o maia facuta din galbenusul frecat cu unt. Daca supa este prea vascoasa, o mai poti lungi cu putin lapte, fie lapte de la san fie formla obisnuita pe care o serveste cu placere micutul tau.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.