
Salata de spanac cu branza de capra si piept de rata
Ingrediente(pentru 4 portii):
250 de grame de capsune
200 grame frunze de spanac proaspat
200 grame branza de capra proaspata
20 de felii de piept de rata uscat
50 de grame de nuci
2 linguri de otet balsamic
3 linguri de ulei de masline
Sare si piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Intr-un bol, pasati branza de capra si amestecati-o cu sarea si piperul. Din aceasta compozitie formati sfere mici si puneti-le in frigider. Spalati frunzele de spanac si capsunele. Taiati capsunele in doua, pe lungime. Amestecati-le cu spanacul intr-un bol mare, de salata, si adaugati otetul balsamic, uleiul de masline, sare si piper. Impartiti totul in patru farfurii adanci. Adaugati apoi feliile de piept de rata si branza de capra. Rumeniti usor nucile intr-o tigaie si presarati-le peste salata.
Pofta buna!
Vinete cu parmezan
Ingrediente:
4 vinete
1 ou
100 grame parmezan ras
500 ml sos de rosii
300 ml ulei de masline
Sare
Piper
Mod de preparare
Spalati si apoi taiati vinetele pe lungime in felii subtiri. Sarati-le si acoperiti-le cu prosoape de hartie pentru a absorbi sucul amarui. Lasati-le asa timp de doua ore. Dupa aceea, stergeti fiecare felie in parte si prajiti-le in ulei foarte putin. Apoi dati fiecare felie prin ou si prajiti-le inca o data.
Puneti intr-o tava un strat de vinete, apoi sos de rosii, parmezan si piper si tot asa pana terminati.
Se serveste rece.
Tagliatelle cu somon
Ingrediente(pentru 4 portii):
250 grame de tagliatelle
200 grame de somon afumat
100 ml zeama de lamaia
20 ml vodka
400 grame smantana
30 grame unt
Mod de preparare
Fierbeti tagliatellele si pastrati-le calde. Topiti untul intr-o tigaie si puneti si somonul in momentul in care untul e incins. Somonul trebuie taiat bucatele subtiri. Varsati vodka si flambati. Dupa ce alcoolul s-a evaporat, adaugati smantana si zeama de lamaie. Amestecati si lasati totul sa fiarba inca doua minute. Apoi varsati totul peste paste.