Tarta cu mure si vinete grecesti

Painici cu branza dulce si marar
Ingrediente: 600 grame faina, 300 mililitri lapte, drojdie, o lingurita jumatate de zahar tos, o lingurita jumatate de sare, doua linguri de unt, marar, 150 grame branza de vaci, un ou.

Mod de preparare: Se dizolva drojdia in putin lapte, dupa care se adauga sarea, zaharul si laptele ramas. Torni compozitia peste faina si framanti pana devine o compozitie omogena, dupa care o lasi la dospit pret de 45 de minute.

Imparti aluatul in bucati egale si modelezi in forma de bagheta de marime mijlocie. Le asezi apoi intr-o tava tapetata cu faina, la o distanta de doua degete intre ele, pentru a nu se lipi in timpul coacerii si le acoperi cu un prosop, lasandu-le inca 15 minute la dospit. Le ungi apoi cu oul pe care il bati inainte si le bagi la cuptor 30 de minute. Se servesc atat calde, cat si reci. Pofta Buna!

Citeste si:  Transforma masa bunicii intr-o mica opera de arta

Vinete grecesti
Ingrediente: trei vinete, o jumatate de kilogram de rosii, patru linguri de ulei de masline, o capatana de usturoi pisata, oregano, marar.

Mod de preparare: Se spala vinetele, se taie bucatele nu prea marunte, dupa care le oparesti in apa clocotita cu sare. Le lasi la scurs cam doua, trei ore, le treci prin faina si le prajesti putin in ulei, pana se rumenesc.

Citeste si:  Vrei un pat cu baldachin? Fa-ti-l singura!

Sosul: Se piseaza usturoiul, se fierb rosiile, se decojesc si se taie cubulete. Calesti apoi usturoiul, adaugi rosiile si zeama scursa din acestea, zahar si sare dupa gust si le lasi in jur de 7 minute. Apoi, vinetele se asaza intr-o tava, se toarna sosul peste ele si cateva masline negre fara samburi si le lasi la cuptor 30 de minute. Presari la sfarsit oregano si mararul tocat marunt. Pofta buna!

Tarta cu mure si scortisoara
Ingrediente: 150 grame de unt (preferabil de casa), 150 grame de nuci, 2 lingurite esenta de vanilie, 150 gr de faina, 1 ou, 2 lingurite si jumatate de scortisoara, 250 grame de mure, 2 linguri zahar pudra.

Citeste si:  Cauze incendiu

Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul, cu oul, esenta de vanilie si scortisoara. Dupa ce s-a format o compozitie omogena, adaugi nucile macinate si faina putin cate putin, timp in care mesteci bine pentru a nu se forma cocoloase. Se va forma un aluat cremos din care jumatate il vei turna intr-o tava unsa cu unt. Asezi stratul de mure si apoi cealalta jumatate a aluatului. Tii tarta la cuptor pret de o ora, la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, presari zaharul pudra. Este delicioasa. Pofta buna!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.