Tendinte in decoratiunile anului 2009

Please select a featured image for your post

Se apropie cu pasi repezi sezonul in care incepem sa vizitam din ce in ce mai des magazinele specializate in decoratiuni interioare, si mai ales incepem sa ne gandim la ce modificari vom aduce casei noastre. Tocmai de aceea, e bine sa stim cam ce se poarta in acest an in materie de decoartiuni si mai ales care sunt ideile care le ghideaza.

1. O lume colorata. Asta pare a fi deviza decoratorilor si a viziunii lor pentru 2009. Culori parinse si sofisticate, nuante de rosu, albastru sau verde strident par a fi din ce in ce mai populare. Mai mult, tendinta se vrea a fi aceea de a transforma locul in care locuim intr-o oaza in care sa abunde culorile calde si razele soarelui.

Citeste si:  Lamaiul - o prezenta plina de originalitate
2. Lumina din lumina. Desi pare a fi un slogan crestin, e in fapt vorba de o tendinta accentuate a designerilor de pretutindeni de a maximiza iluminatul in interiorul locuintelor. Astfel, un living nu poate fi la moda fara a avea un candelabru cat se poate de mare si mai ales cateva spoturi care sa marcheze zonele de interes. Preocuparea pentru lumina vine astfel in completarea tendintelor din anii trecuti cand mai toate sursele recomandau folosirea unor sisteme de iluminat complexe.

3. Personalizeaza-ti spatiul. Acest indemn pare a fi aplicabil mai ales in cazul in care vrem sa renovam o casa in profunzime. Astfel, anul 2009 a adus in prim plan formele, cat de diverse posibil, de la carouri pentru designul peretilor la metale si mai ales insertii cu influente rustice in mobilier. Tot ceea ce pare sa conteze este faptul ca repectiva locuinta trebuie sa ne ofere confort, fie el fizic sau psihic.

Citeste si:  Pui cu caise si crap pescaresc
4. Vitalitate verde. Se pare ca nebunia incalzirii globale a atins si industria designului interior. Astfel, pentru a fi cool in 2009 trebuie neaparat sa fii si un bun protector al naturii. Tot ceea ce pare a fi artificial trebuie pe cat posibil exclus din posibilitatile de amenajare. In schimb, specialistii recomanda folosirea pieselor din lemn, nu numai in ceea ce priveste mobila sau parchetul. Exista tot felul de piese de arta si mai ales utile din lemn care pot inlocui cu usurinta pe toate cele pe care le avem deja si care evident sunt depasite. Mai mult, aceeasi tendinta se manifesta si in preferinta pentru stilul vintage, mai ales in ceea ce priveste obiectele de artizanat sau chiar decoratiunile cladirilor. Produsele eco par a fi astfel cele mai la moda in aceasta perioada si mai ales par a castiga din ce in ce mai multi adepti.

Citeste si:  10 pasi simpli de Feng Shui
In fine, indiferent de moda cu care suntem sau nu de accord, e bine sa stim macar de ce gasim tot soiul de variante in magazine. Idealul..evident ramane nestabilit insa anul 2009, asa crizat cum e el, pare a fi unul propice pentru a adduce un suflu nou locuintei noastre.


2 Comentarii
  1. In Romania o casa decorata cum iti doresti costa si singura solutie e sa faci rate ca sa-ti poti permite si nu se merita, dar sunt destule emisiuni care te ajuta sa transformi un lucru vechi in ceva modern , atragator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.