fbpx

Tocanita de vita cu dovleac

Tocanitele sunt feluri de mancare cu care am crescut, delicioase si deloc pretentioase. Pentru un plus de noutate, incercati tocanicate de vita cu dovleac, vin si ierburi proaspete. Cantitatile sunt pentru 6 portii.

Ingrediente:
2 linguri ulei de masline
2 cepe taiata cubulete
4 catei de ustoroi tocati marunt
1 lingura de rozmarin proaspat
1 lingura de cimbru proaspat
2 linguri de faina
Sare si piper proaspat macinat dupa gust
1 kg de carne de vita tip gulas, taiata cubulete
1 pahar de vin rosu
500 de grame de dovleac, fara coaja si seminte, taiat cubulete
O jumatate de cana de rosii uscate tocate marunt
3 cani de supa de vita
3 linguri de patrunjel tocat
Paine cu coaja crocanta (optional)

Citeste si:  Retete traditionale de Paste

Intr-o tigaie mare, neaderenta, incingeti uleiul. Adaugati ceapa, usturoiul, rozmarinul si cimbrul si lasati-la la calit 5-10 minute, pana cand se inmoaie ceapa.
Intr-un bol, amestecati faina cu sarea si piperul. Dati carnea prin faina, pana cand este acoperita pe toate partile. Adaugati-o in tigaie si lasati-o sa se rumeneasca, avand grija sa se faca pe toate partile. Cam 5-7 minute. Apoi, turnati vinul si aveti grija sa luati si ”arsurile” de pe margine. Vor da savoare.

Citeste si:  Crestere pin

Turnati apoi totul intr-o cratita, adaugati dovleacul, rosiile uscate , supa si lasati sa dea un clocot. Apoi, acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic 2,5 ore.
Presarati patrunjel proaspat deasupra si serviti cu paine cu coaja groasa si crocanta.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.