Tortilla de cartofi

Ingrediente:

750 de grame de cartofi.
2 cepe mari.
8 linguri de ulei de masline presat la rece.
Sare.
Piper proaspat macinat.
6 oua.

Curatati cartofii de coaja si spalati-i. Taiati-i in felii subtiri. Curatati cepele si taiati-le pestisori. Intr-o tigaie inalta cu diametrul de 24-26 de cm, incalziti 4 linguri de ulei si adaugati ceapa. Lasati-o pana devine usor aurie. Cand este gata, puneti-o intr-un bol.

Citeste si:  Supa-crema de cartofi cu bacon afumat si rulouri de pui Kiev

Puneti restul uleiului in tigaie si adaugati cartofii. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati cartofii sa se faca la foc mic timp de 20-25 de minute, intorcandu-i din cand in cand. Atunci cand sunt gata, vor fi moi, astfel incat ar putea fi zdrobiti cu usurinta. Nu trebuie sa se rumeneasca. Amestecati-i cu ceapa, asezonati cu sare si piper si lasati ca totul sa se raceasca putin.

Citeste si:  Ciorba de perisoare de post si curcan in sos aromat

Intr-un bol mare, bateti ouale si adaugati cartofii si ceapa. Amestecati. Puneti doua linguri de ulei la incins in tigaie si turnati apoi amestecul de mai sus. Lasati totul pe foc timp de 6-8 minute, miscand din cand in cand tigaia.

Intoarceti tortilla pe partea cealalta si mai lasati-o timp de sase minute. Se serveste taiata in triunghiuri, cu salata proaspata.
Se spune ca acest fel de mancare, unul comun in Spania, a fost inventat de un taran care a trebuit sa ospateze un rege infometat.

Citeste si:  Transformarea unei perdele

3 Comentarii

Lasă un răspuns la avramescu2002 Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.