Trenduri in design: curba atemporala

In toate domeniile, tendintele se schimba de la an la an, iar design-ul de interior nu putea face exceptie. Daca anul trecut s-a pus accentul pe accesorizare, pe arta si natura, in 2009 vor fi la moda influentele orientale, culorile puternice, motivele baroce abstracte si obiectele home-made.

rabatabil

Una dintre tendintele care vor domina anul acesta a fost numita de designer-i „Curba atemporala” pentru ca este un hibrid modern intre mai multe teme, provenind din perioade diferite.

rabatabil

Paleta de culori merge de la cel mai pur negru pana la gri deschis sau alb murdar, trecand prin toate nuantele de maro sau gri-verzui. Totusi, sunt preferate culorile moderne, cum este griul sau amestecurile cu gri (gri-albastrui, gri-rosiatic), care poate sa contrasteze foarte frumos cu albul sau negrul. Totusi, daca griul ti se pare plictisitor, se poate adauga o pata de culoare. Ideal ar fi un albastru cobalt, un violet inchis, dar se poate folosi si rosu, verde sau chiar ciclam. Combinatia de gri cu o culoare puternica este neasteptata si foarte moderna.

Citeste si:  Sfaturi pentru curatenia de iarna

rabatabil

Pentru un plus de stil, se pot adauga cateva detalii cromate sau in culoarea bronzului. Ele aduc o nota de stralucire, cu conditia sa nu exagerezi.

rabatabil

Curba atemporala este un amestec intre doua stiluri deja existente. Este vorba de stilul high-tech, modern, care a fost foarte apreciat in anii ’90 si de clasicul stil baroc. Combinatia lor este neasteptata, oarecum excentrica si, tocmai de aceea, foarte frumoasa si moderna. Elementele baroce, complicate, alunga detaliile minimaliste, care acum devin mult prea plictisitoare. Rezulta un stil clasic, dar in acelasi timp contemporan, foarte potrivit pentru camerele mari, carora le va scoate in evidenta grandoarea.

Citeste si:  Supa straciatella de spanac

Cum tapetul este in continuare la moda, stilul hibrid poate fi pus in valoare de un tapet retro-vintage, de preferat in alb si negru. Imprimeul elegant, repetat pe toti peretii va fi o adevarata opera de arta. In absenta unui astfel de tapet, tablourile pe panza, abstracte si in culori contrastante pot da viata intregii camere. Le poti alege in alb si negru sau in culori vii, pentru a reprezenta acea pata de culoare despre care vorbeam.

Citeste si:  Cotlete de porc pane la cuptor

rabatabil

Curba atemporala, desi la moda in 2009, nu este un nou trend. Este doar o evolutie a celor anterioare. Deci, cu putina imaginatie, dar cu costuri minime ai putea sa adaptezi stilul casei tale. Uneori este nevoie doar de un tablou potrivit sau de textile noi. Pentru a obtine rezultate spectaculoase, incearca sa folosesti acest stil in camere puternic luminate de soare. Fara lumina solara, interiorul ar parea trist si sumbru, oricat de mult te-ai stradui sa-l creezi.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.