Ultimul racnet ca decoratiuni si mobilier

Din cand in cand, adica in fiecare an sau sezon, moda e obligatoriu sa lanseze niste noi linii directoare, cu predilectie in vestimentatie si decoratiuni. Cum ar mai trai companiile si marii creatori daca publicul consumator ar sti ca are voie sa foloseasca in continuare produsele cumparate anul atrecut? Atat pentru robii curentelor in voga, cat si in sprijinul razvratitilor care tin sa nesocoteasca tiparele, prezentam tendintele cele mai noi in mobilarea si decorarea unei locuinte.

Trendul va face toamna sa fie precum cea a greierului toparcenian, gri. Tocurile ferestrelor, ramele tablourilor (dar mai mult ale fotografiilor, vom ajunge si la ele), mobilele mai mici, zugraveala au ordin sa fie gri deschis. O va seconda, va veni langa ea la asortari galbenul. Dispar din peisaj nuantele de rosu inchis si de maro. Verdele se numara intre culorile agreate de tendinte, in mod special verdele ierbii. Dungile albe si negre sau albe si albastre merg. Indigoul merge si el combinat cu alb. Suprafetele lucioase, fie ca sunt ale oglinzilor, fie ale unor decoratiuni cu luciu metalic, contribuie la colorit reflectand alte decoratiuni.

Citeste si:  Prajitura de migdale cu fructe de padure

Asternuturile, husele scaunelor si ale canapelelor, tapiteriile si orice alte tesaturi care indeplinesc si rol decorativ opteaza in favoarea materialelor naturale: canepa, lana, in, bumbac neprelucrat prea mult. Tendinta unei scaderi de pret la materialele naturale vor duce la prezenta lor la tot pasul: si in mobilierul de interior, si in cel de curte. De altfel, tesaturile acestea sunt clasice, nu se poate spune ca s-au aflat vreodata exilate de catre rigorile modei.

Naturaletea in forma aproape pura se regaseste in mobilier. Lemnul fara furnir si nelacuit e la putere. Bucatile de lemn care alcatuiesc piesele de mobilier sunt finisate doar cu niste perii de sarma, care le netezesc perfect si le lasa culoarea lui, de dinapoia scoartei. Mobila va fi, asadar, deschisa la culoare. Stilul acesta care bate spre rustic se va impleti cu un altul, pentru ca nu mai e la moda sa urmezi un singur stil de la cap la coada, ci sa impletesti doua, preferabil contrastante. Vom fi siliti sa le facem loc antichitatilor intre mobilele noastre simple: fotolii, canapele, mescioare de cafea. Avem, totusi, posibilitatea sa recuzam vechiturile si sa aderam la stilul industrial – desigur, alaturi de cel rustic, asa cum si industrializarea s-a extins, intr-o vreme, in zonele rurale. Piese care ne poarta cu gandul prin fabrici si uzine – bancuri de lucru, carucioare, dulapuri metalice – isi vor gasi utilitatea la noi in casa, fie ea si aceea de a face figuratie.

Citeste si:  Pui cu legume coapte

Pe jos, in camere, vom pune bambus, lemn masiv sau placi de parchet reconditionat. isaj natural, culoare naturala! Bucataria, pentru dotarile sale specifice, va pune accent pe lul inoxidabil.sor de curatat, un matrial cu adevarat igienic. Electrocasnicele trendy sunt cele ecologice; nu vom cumpara niciun aparat pana nu vom sti exact cat consuma si nu-l vom compara cu altele, reiesind ca e cel mai slab consumator energetic. Am intrat in bucatarie, sa si iesim, doar ca nu ne prea dam seama unde se termina. Da, in continuare, bucataria si camera de zi se contopesc, e rost de daramat ziduri acolo unde n-au existat proiectanti vizionari!

Citeste si:  Retete cu carne pentru copii de 6-12 luni

O locuinta care se respecta va avea pe pereti, ca element principal, fotografii de dimensiuni mari. Ne pot infatisa si pe noi, nu fara a indeplini insa o cerinta: sa fie poze artistice, in alb-negru sau sepia. Fie apelam, asadar, la un artist fotograf pe care il cunoastem sau il gasim pe net, fie facem pozele noi, prin incercari nenumarate. E o diferenta intre o fotografie valoroasa, dupa toate regulile artei, si o pictura asemenea. Daca-i dai aparatul foto unui copil de patru ani sa se joace cu el, se poate intampla ca din mainile lui sa iasa o capodopera. Daca-i dai sevalet, pensula si culori – mai greu…


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.