Un alt fel de friptura de miel

Ca tot se apropie Sarbatorile de Paste, azi venim cu o sugestie legata de prepararea fripturii de miel, pe care o poti pune in aplicare daca te-ai plictisit de vechile retete.

Este o reteta greceasca, grecii fiind mari consumatori de carne de oaie. Este usoara, iar friptura este delicioasa.

Ingrediente
O pulpa de miel (aproximativ 2 kilograme).
Sare.
Piper.
250 de grame de unt.
3 kg de iaurt de oaie (sau cel mai gras iaurt pe care-l gasesti la magazin).
6 oua.
6 linguri de faina.

Citeste si:  Inghetate de mai multe feluri si frisca

Se freaca pulpa de miel cu sare si piper si apoi se intinde jumatate din cantitatea de unt pe toata suprafata ei. Se pune pulpa intr-o tava in care se toarna si o cana de apa. Se baga la cuptor la o temperatura medie.

Atunci cand carnea incepe sa se rumeneasca, iaurtul se amesteca pentru a se omogeniza intr-un castron. Se bat ouale separat cu sare si apoi se adauga faina. Peste ele, se toarna iaurtul.
Cand carnea este gata, se adauga amestecul de oua, iaurt si faina in tava odata cu restul de unt. Tava se reintroduce la cuptor pentru inca 10-15 minute.

Citeste si:  Cactus

Pofta buna!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.