Ustensile necesare in bucatarie

Please select a featured image for your post

Pentru reusita unui preparat culinar, totul conteaza: bucatarul, calitatea ingredientelor, calitatea retetei dar nu in ultimul rand, ustensilele folosite. Noi femeile, am putea fi recunoascatoae vremurilor in care traim, pentru ca ne pun la dispozitie ustensie de bucatarie care ne ajuta foarte mult, astfel ca putem prepara mancaruri sofisticate intr-un timp foarte scurt si fara a risipi prea multa energie. Nu conteaza numai sa ai ustensile sofisticate in bucatarie, ci mai ales sa stii sa le folosesti.

Alegerea ustensilelor potrivite. In afara de maini, ustensilele pe care le folosesti sunt cele care te ajuta sa mentii contactul cu ingredientele, pentru a le modela asa cum doresti. Asta inseamna ca ar trebui sa alegi ustensile solide si de calitate. Chiar daca nu iti permiti ustensile scumpe, incearca sa faci un sacrificiu; daca e sa gandim obiectiv, o tigaie ieftina si de calitate proasta te tine cel mult 6 luni, dupa care trebuie inlocuita. O tigaie de calitate, care costa mai mult la prima vedere, te tine chiar si ani de zile. In plus, gustul mancarii poate fi influentat de vasul, forma sau gratarul in care este gatita.

Citeste si:  4 greseli frecvente la sala - partea I
Ustensile necesare in orice bucatarie. Indiferent de cat de mult sau de putin gatesti, sunt unele ustensile elementare, care nu trebuie sa lipseasca din nici o bucatarie. La categoria cutite, sunt foarte importante cutitele pentru friptura, respectiv cele zimtate, cutitele pentru uns, cutitul mare pentru taiat paine, un satar pentru portionat carnea, un cutit cu lama subtire pentru legume.La fel de importante sunt ustensilele pentru masurat, pentru ca succesul retetei sta in cantitatile corecte ale ingredientelor. Pahare pentru masurat, atat ingrediente solide cat si lichide, linguri pentru masurat, termometre, cronometru sau ceas cu alarma, cantar de bucatarie, atat electronic pentru cantitati mici cat si mecanic pentru cantitati mari.

Citeste si:  Aranjare mobila in sufragerie
Urmeaza apoi ustensilele pentru amestecare: boluri pentru mixer, de toate marimile (poti alege seturile de 3-5 boluri de toate marimile) si de divesre inaltmimi, linguri de lemn, spatule, teluri de diverse marimi, blendere, mixer, fie cu palete, fie vertical, cu tel. Tot de nelipsit sunt si instrumentele care ajuta la procesul de preparare efectiva a mancarii: desfacator de conserve, servet de bucatarie, pensule pentru uns, atat din par natural cat si din silicon, fund de lemn pentru taiere, gratare de metal pentru racire, sucitor. Alte instrumente care sunt necesare sunt: palete pentru intors, unele de metal pentru fripturi si altele de silicon sau plastic pentru tavile si tigaile teflonate.

Citeste si:  Musaca greceasca
Din ce materiale trebuie sa fie ustensilele? Dupa ce ai facut o lista cu ustensilele pe care le consideri necesare, gandeste-te la materialele din care sa fie facute. Ustensilele de lemn sunt perfecte pentru salate, tavi teflonate, sosuri. Nu folositi ustensile de lemn pentru carnea cruda, pentru ca sut foarte greu de curatat si de indepartat bacteriile. De asemenea, ustensilele de lemn trebuie sa fie foarte bine slefuite pentru a nu lasa schije in mancare.
Ustensilele de plastic sunt utile pentru ca sunt usoare si se folosesc usor, insa majoritatea nu rezista la temperaturi foarte mari, asa ca e indicat sa le folositi mai degraba la servirea mancarii decat la prepararea ei. Unele ustensile, cum sunt clestii de bucatarie, furculitele pentru gratare sau telul, trebuie sa fie din materiale dure, solide si stabile.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.