Varza de Bruxelles gratinata

Pe principiul ”orice e mai bun cu branza”, va prezint una dintre cele mai delicioase retete cu varza de Bruxelles, o leguma sanatoasa, dar pe care putini romani stiu s-o prepare. Varza de Bruxelles se rumeneste mai intai, pana devine crocanta, apoi se toarna sosul peste ea si se reintroduce la cuptor. O garnitura excelenta.

Ingrediente:
500 de grame de varza de Bruxelles (varzucile fiind taiate pe jumatate)
Sare si piper negru dupa gust
Ulei de masline
1 lingura de unt
O treime de cana de ceapa arpagic taiat
2 linguri de faina
3 sferturi de cana de lapte
1 ramurica de cimbru
2 linguri de parmezan ras
100 de grame de branza de Gruyere

Citeste si:  Trucuri pentru flori de interior

Incalziti cuptorul la 250 de grade. Ungeti o tava cu ulei de masline. Adaugati varza de Bruxelles si asezonati cu sare si piper. Turnati niste ulei si deasupra lor si bagati-le la cuptor. Lasati-le 15 minute pe-o parte, apoi intoarceti-le si pe partea cealalta si mai bagati-le inca 10 minute.

Incingeti o tigaia neaderenta, adaugati untul si lasati-l se se topeasca. Puneti apoi ceapa si lasati-o cam 5 minute, pana cand se inmoaie. Presarati faina si amestecati inca 2 minute. Adaugati laptele si amestecati cu o lingura de lemn, pana cand sosul se omogenizeaza. Mai lasati 5 minute, sa se ingroase. Adaugati cimbru, parmesan si jumatate din branza de Gruyere si amestecati pana cand branza s-a topit si sosul a incorporat-o perfect.

Citeste si:  Egyptian Mau

Turnati apoi sosul peste varza, presarati si restul de Gruyere si bagati din nou tava la cuptor pentru inca 15 minute sau cat este necesar pentru a se rumeni usor.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.