Varza de Bruxelles gratinata

Pe principiul ”orice e mai bun cu branza”, va prezint una dintre cele mai delicioase retete cu varza de Bruxelles, o leguma sanatoasa, dar pe care putini romani stiu s-o prepare. Varza de Bruxelles se rumeneste mai intai, pana devine crocanta, apoi se toarna sosul peste ea si se reintroduce la cuptor. O garnitura excelenta.

Ingrediente:
500 de grame de varza de Bruxelles (varzucile fiind taiate pe jumatate)
Sare si piper negru dupa gust
Ulei de masline
1 lingura de unt
O treime de cana de ceapa arpagic taiat
2 linguri de faina
3 sferturi de cana de lapte
1 ramurica de cimbru
2 linguri de parmezan ras
100 de grame de branza de Gruyere

Citeste si:  Cum alegem masa de bucatarie?

Incalziti cuptorul la 250 de grade. Ungeti o tava cu ulei de masline. Adaugati varza de Bruxelles si asezonati cu sare si piper. Turnati niste ulei si deasupra lor si bagati-le la cuptor. Lasati-le 15 minute pe-o parte, apoi intoarceti-le si pe partea cealalta si mai bagati-le inca 10 minute.

Incingeti o tigaia neaderenta, adaugati untul si lasati-l se se topeasca. Puneti apoi ceapa si lasati-o cam 5 minute, pana cand se inmoaie. Presarati faina si amestecati inca 2 minute. Adaugati laptele si amestecati cu o lingura de lemn, pana cand sosul se omogenizeaza. Mai lasati 5 minute, sa se ingroase. Adaugati cimbru, parmesan si jumatate din branza de Gruyere si amestecati pana cand branza s-a topit si sosul a incorporat-o perfect.

Citeste si:  Muscatele - minunatele plante ale copilariei noastre

Turnati apoi sosul peste varza, presarati si restul de Gruyere si bagati din nou tava la cuptor pentru inca 15 minute sau cat este necesar pentru a se rumeni usor.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.