Verdele – culoarea unui living fresh

Pretabila oricarui anotimp, cu elemente ce-si schimba semnificatia pentru a se adapta la diverse stari de spirit, cu un look modern si proaspat, usor de abordat si de integrat spatiului casei tale, amenajarea in nuante de verde cauta sa iti ofere acea doza de energie si buna dispozitie capabila sa te mobilizeze de-a lungul intregii zile.

Cu toate ca se incadreaza in categoria culorilor reci, verdele se prezinta intr-o gama de nuante care genereaza senzatii diferite conglomerate in ambiante situate in planuri extreme: liniste, calm, relaxare in opozitie cu tumult, dramatism si tensiune.
Fructificind capacitatea de a se adapta cu usurinta oricarei functiuni, aceasta culoare poate fi folosita ca invelis pentru orice colt al casei, in combinatii sau cu tonalitati ce impiedica formarea unui cadru iritant sau anost.

Capabila sa puna in valoare atat rigoarea volumelor taiate in linii drepte cat si nonconformismul maselor omogene, nuantele de verde se preteaza pentru ambientarea unui living modern, simbol de ralxare si confort.

Citeste si:  Retete cu vinete

Natura, bogata in ansambluri ce tind spre perfectiune prin legaturile ce se intemeiaza intre elementele componente, a reprezentat mereu o sursa de inspiratie privind compozitiile ce dadeau contur si semnificatii spatiului construit. Relatiile dintre exterior si interior pot astfel sa fie exprimate clar si convingator sub forma unor elemente care, impreuna, intregesc un adevarat colt de natura.

O canapea modulara cu structura metalica si tapiterie din piele poate reprezenta deliciul unei astfel de amenajari.
Proprietatile constructive si independenta estetica a unitatilor componente fac din aceasta piesa de mobilier un element adaptabil oricarui tip de spatiu. Astfel, in functie de conditiile existente, numarul modulelor poate fi redus ori marit, in asa fel incat rezultatul sa corespunda nevoilor individuale si cerintelor de ambientare.

Citeste si:  Amenajarea balconului

Prezenta canapelei poate fi suplinita in plan estetic prin doua taburete tapitate cu material textil, intr-o cromatica ce sustine tema in care se incadreaza si restul pieselor compozitionale. Cuplul oranj – kaki evidentiaza verdele – crud al canapelei, marcind in plan simbolic trecerea spre o etapa mai matura. Existenta in cadrul amenajat a unei nuante de verde sustinuta intr-o nota oarecum sobra este completata de masuta din lemn cu finisaj maro acoperita cu blat de sticla.

Varietatea de nuante ale aceleiasi culori, dispuse pe materiale cu texturi diferite creaza impresia unei amenajari complexe, creionata insa prin linii simple care ii releva bogatul continut estetic.

Zona de calcare impresioneaza printr-un covor realizat intr-o nuanta de verde diferita de cele utilizate in restul ansamblului. Datorita modelului sau personalizat, acesta degaja un aer jovial, indemnand prin tresaririle liniilor sale la o stare de visare intr-un spatiu liber natural si revigorant.

Citeste si:  Salate de vara (II)

Obiectele ornamentale se pot materializa prin piese concepute din materiale opace, lemn sau ceramica, in nuante apropiate de cele folosite in restul cadrului ambiental. Fara a deveni stridente, aceste vase cu functiuni diferite completeaza ansamblul compozitional si creeaza legaturi vizuale intre elementele amenajarii propuse, prin organizarea laolalta a mai multor materiale, texturi si culori, aceleasi sau asemanatoare cu cele folosite la piesele individuale de design.

Perfectiunea naturii devine un tel spre care tindem in permanenta si pe care vrem sa o redam prin mijloace artificiale capabile de a ne satisface nevoile si cerintele infinite.


2 Comentarii
  1. imi place ideea de verde in casa; verdele din cate stiu este culoarea cu efectul cel mai linistitor asupra psihivului, nu-i asa?

  2. verdele este perfect pentru baie sau pentru un balcon in care sa te relaxezi dupa serviciu, asa in restul casei mi se pare greu de \\\”inghitit\\\”, poate doar culoarea oului de rata..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.