fbpx

Vinete cu cascaval, galuste cu sos de rosii si budinca de spaghete

Vinete cu cascaval
Ingrediente: 3 vinete, 4 rosii, 150 gr cascaval, 3 catei de usturoi, otet, patrunjel, busuic, oregano, sare, piper, ulei de ,asline

Mod de preparare: Se taie vinetele felii de grosime medie, se presara cu sare si cu piper alb si se prajesc la foc iute in ulei de masline. Intr-un pahar cu apa, torni doua lingurite de otet si mesteci, il torni in tigaie, peste vinete si lasi cateva minute sa fiarba. Intre timp, toci patrunjelul marunt (o chita, o chita si jumatate), il amesteci cu busuicul si oregano, pisezi usturoiul si il adaugi verdeturilor. Sare si piper negru dupa gust. Apoi pui o lingura de ulei si amesteci bine. Scoti apoi vinetele, le strecori si ungi fiecare felie cu sosul de verdeturi si ulei, dupa care asezi o feliuta de cascaval si una de rosii. Rosiile pot fi fierte si decojite in prealabil. Le bagi la cuptor 10 minute. Pofta mare!

Citeste si:  Rosiile, sanatatea verii

Budinca de spaghete
Ingrediente: spaghete, 3 vinete, o jumatate de kilogram de rosii, 3 catei de usturoi, 150 gr cascaval, busuioc, sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare:
Se taie vinetele felii de marime medie, se presara cu cu sare si piper si se lasa o ora, doua la scurs. Se fierb rosiile, se decojesc si se taie cubulete. Cascavalul se rade, insa se opresc cateva felii taiate subtire. Apoi, se ung feliile de vinete cu ulei si le prajesti pe gratar. Intre timp, tai usturoiul felii subtiri, il calesti, dupa care adaugi rosiile si busuiocul. Se adauga sare si piper dupa gust. Spaghetele se fierb, se strecoara si se amesteca cu sosul de rosii si cascavalul ras. Intr-un vas de yena asezi un strat de vinete, apoi de spaghete si apoi iar unul de vinete si il bagi la cuptor, pentru o jumatate de ora. Pofta buna!

Galuste cu sos de rosii
Ingrediente: 200 gr gris, 1 litru de lapte, 100 gr unt, 2 oua, 3 rosii, busuioc, sare, ulei de masline

Mod de preparare: Se fierbe laptele alaturi de unt si un praf de sare. Dupa ce a fiert, il lasi sa dea in clocot de cateva ori si incepi sa presari grisul cate putin. Amesteci pana se ingroasa. Lasi compozitia sa se raceasca, timp in care bati ouale, pe care le adaugi in oala si amesteci bine. Iei apoi cu o lingura din compozitie si formezi galuste pe care le bagi in apa clocotita cu un praf de sare. Intre timp, fierbi si rosiile, le decojesti, le tai cubulete si le amesteci cu o lingura de ulei de masline si cu busuioc pisat. Cand observi ca galustele se ridica la suprafata apei, inseamna ca sunt gata. Le scoti una cate una, le asezi pe un platou si le ungi cu unt topit si cu sosul de rosii. Pofta buna!

Citeste si:  Bucataria din Malta, generozitate mediteraneana

Cartofi cu tarate
Ingrediente:3 cartofi, 50 gr de tarate, 10 gr pesmet, 3 cepe verzi, 1 albus de ou, 2 linguri de smantana, ulei de masline

Mod de preparare: Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert in apa clocotita cu un praf de sare. Cand sunt gata, se piseaza ca pe un piure. Se fierbe in paralele si ceapa, tocata marunt si se amesteca cu piureul de cartofi, taratele si albusul batut spuma, pana se formeaza o compozitie omogena. Apoi iei cate o lingura din compozitie si formezi cate o gogoasa pe care o treci prin pesmet si o prajesti in ulei de masline. Le lasi sa se scurga apoi de pe un platou, dupa care le adaugi smantana. Pofta buna!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.