Vinete umplute cu pui si cascaval si suc de pepene si capsuni

Cat sunt legume si fructe proaspete pe piata, ar fi stupid sa nu le exploatam. Pentru prima reteta, daca vreti sa fiti mai cu mot, cautati vinete din acelea care in mod abuziv se numesc asa, fiindca sunt albe. In ce priveste bautura racoritoare, cu parere de rau, pepenele cu miez alb si capsunele albe inca nu s-au descoperit.

Vinete umplute cu pui si cascaval

Ingrediente
4 vinete
2 piepturi de pui
1 ardei lung semiiute
3 cepe
1 legatura marar
500 g rosii
1 lingurita miere
200 g cascaval
ulei
sare
piper.

Mod de preparare:
Carnea de pui o dam prin masina de tocat. Tocam cepele si, deocamdata, doar una dintre ele o folosim. O punem la calit, iar cand devine transparenta adaugam in craticioara carnea tocata. Punem si trei stropi de apa, amestecam si lasam sa se inabuse, dupa ce am pus sare si piper macinat. Lasam pe foc 5-6 minute.

Citeste si:  Romantism reconditionat: shabby chic

Curatam rosiile de coaja si le taiem bucatele. Punem la calit celelalte doua cepe tocate cu ardeiul curatat si facut fideluta. Turnam rosiile, punem sare si lingurita de miere. Lasam cateva minute pe foc, apoi amestecam in sos mararul curatat de codite si tocat foarte fin.

Vinetele le taiem in doua pe lungime, fara sa le curatam. Le scobim de miez. O umplem pe fiecare cu amestecul de carne tocata, peste care turnam sosul de rosii. Le punem intr-o tava unsa cu ulei si le bagam la cuptor, unde vor sta circa 45 de minute. Cu putin inainte sa stingem, presaram cascaval ras deasupra vinetelor.

Citeste si:  Case ecologice - noul trend

Suc de pepene, capsuni si banane

Ingrediente:
500 g pulpa de pepene rosu
300 g capsuni
1 banana
2 linguri de zahar
1 flacon esenta de vanilie
o jumatate de lamaie.

Mod de preparare:
Din cantitatile de mai sus, vom obtine, precum lesne se poate socoti, 1 litru de suc. Miezul de pepene il curatam de samburi si il taiem bucati. Punem in blender pepenele, capsunile, banana facuta bucati, o lingura de zahar, vanilia si un pahar de apa. Servim sucul in sonde pe care le-am dat la gura cu zeama de lamaie si le-am trecut prin zahar, sa se prinda de pahar. Punem cuburi de gheata.

Citeste si:  Greseli alimentare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.