fbpx

Vinul rosu – ingredient sau medicament

Please select a featured image for your post

Despre vinul rosu veti auzi pareri diferite, unii ii vor evidentia doar avantajele, cum ar fi acela ca protejeaza inima, in timp ce altii amintesc ca vinul rosu are si dezavantaje. Exista insa cateva atuu-ri ale vinului pe care nimeni nu le poate contesta: este un foarte bun tonic, un excelent revitalizant natural si unii il considera un adevarat elixir al tineretii. Vinul ca si tratament nu este o inventie moderna, dimpotriva, pana si Hipocrate, parintele medicinii descria diversele afeciuni care pot fi tratate cu ajutorului vinului rosu. Hipocrate sugera folosirea vinului orsu pentru cicatrizarea ranilor, pentru scaderea febrei dar si ca bautura revitalizanta si hranitoare. Argumente pro. Cercetatorii moderni au venit in sprijinul teoriilor stravechi si au cinfurmat beneficiile vinului rosu, cu conditia ca acesta sa fie consumat cu moderatie, adica nu mai mult de 300 ml pe zi, respectiv echivalentul unui pahar.
Specialistii recomanda ca paharul de vin sa fie baut seara, pentru ca va fi cel mai bine asimilat, intrucat asimilarea este lenta si nu se pierde mare lucru din proprietatile vinului. Daca alegeti insa sa consumati vinul rosu seara, asociati-l unei cine hipocalorice, pentru ca este destul de hranitor.
Citeste si:  Otetul alb- curatator bio
De ce este considerat vinul rosu un elixir al tineretii? Pentru ca are in compozitie o substanta numita resveratrol, care are proprietatea de a incetini procesul de imbatranire al organismului. Nu degeaba francezii, mari consumatori de vinuri, sunt considereti unii dintre cei mai longevivi europeni. Dintre aceste proprietati minune ale resveratolului nu putem sa nu amintim faptul ca mobilizeaza si fortifica intreg sistemul imunitar sau faptul ca da un imbold considerabil metabolismului, astfel ca arderile din organism de produc mai repede, toxinele se elimina mai usor si implicit va ajuta si la mentinerea siluetei.
Citeste si:  Lumina casei
Mai mult decat atat, vinul rosu este un bun digestiv, astfel ca un pahar de vin consumat imediat dupa masa te vor ajuta sa digeri mai usor si sa te simti in forma ciar si dupa o masa copioasa. Resveratrolul isi face simtita prezenta si la nivelul tesuturilor, incetinind si aici procesul de imbatranire, astfel ca pielea ramane elastica si tanara atunci cand consumati frecvent vin rosu, care ii opreste imbatranire prematura. Vinul rosu are o actiune relaxanta asupra creierului, te ajuta sa treci cu bine peste stress si este deci si un bun antidepresiv. Conditia pentru a beneficia e toate aceste beneficii ale vinului rosu este sa il consumati cu masura. Unele studii au demonstrat chiar ca vinul rosul are efecte benefice si asupra cancerului, incetinind procesul de raspandire al bolii in organism. Resveratrolul actioneaza asupra celulelor si minimizeaza mutatiile genetice ce produc cancerul, ucide celulele bolnave si incetineste evolutia bolii pentru ca opreste vascularizarea tumorii. Se pare ca resveratrolul este unul dintre cei mai puternici antioxidanti existaneti in stare naturala.
Citeste si:  Transformarea unei perdele
Argumentele contra au in primul rand legatura cu consumul excesiv de alcool, care poate duce la afectiuni hepatice si cardiovasculare. Dintre efectele negative ale consumului excesiv de alcool nu putem sa nu mentionam: ciroza hepatica, cancerul, presiune arteriala ridicata, ulcer si alte afectiuni ale tubului digestiv, afectarea miocardului, pancreatita, cresterea nivelului de grasimi din sange si obezitatea. Vinul rosu este responsabil si pentru provocarea migrenelor, in special la peroanele care sufera in mod frecvent de asa ceva si asta datorita taninului, substanta care da culoare si aroma puternica vinului.

Un comentariu

Lasă un răspuns la Ioana Gaina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.