Visul livingului: canapeaua

Canapeaua tine loc si de scaun, si de pat, poate da o nota de eleganta salonului sau livingului in care i-ati harazit sederea, si trebuie ca, pe langa stil, sa prezinte si confort. Vom cauta una in care sa se regaseasca suma aceasta de calitati.

Un pas deloc de neglijat cand iti alegi canapeaua, daca nu chiar cand alegi sa-ti iei canapea, e sa-i desemnezi utilitatea. Vei dormi pe ea? Vei sta la cate o gustare din cand in cand? Vor dormi prietenii copiilor tai care vin la el sa-si faca temele si le dau voie parintii sa ramana peste noapte, va fi salasul pisicii sau al cainelui? Ia-ti, asadar, canapeaua in functie de utilitatea prezenta sau viitoare. Daca e loc de tavaleala pentru copii sau animale de companie, ai grija ca materialul sa fie usor de intretiut si sa stea mereu protejat de o husa de microfibra.

Citeste si:  Utile, estetice, usor de amplasat: rafturile

foto

Scheletul canapelei e primul care-i da durabilitatea. Cel mai bun si elegant e cel din lemn de esenta tare. Cadrele din material plastic stratificat duc la un pret mai mic, e adevarat, dar si performantele lor sunt pe masura. Cu cat e densitatea canapelei mai mare, cu atat produsul e de mai buna calitate. Daca va ajuta cu ceva, aflati ca densitatea saltelelor si spatarelor unei canapele de calitate porneste de la 25 de kilograme pe metrul cub.

Citeste si:  Trenduri in design: la joaca

foto

Importanta e capacitatea materialului de a reveni la forma initiala imediat ce ne ridicam de pe canapea. Canapelele imbracate in piele sunt cele mai pretentioase, necesitand intretinere permanenta. Bumbacul capata repejor aspect de vechi, de aceea trebuie protejat cu husa, iar velurul merge doar daca e de foarte buna calitate, altfel se depreciaza repede.

foto

In ce priveste umplutura saltelei si a spatarului, cea mai buna si implicit mai scumpa alegere o reprezinta puful de pasare. Exista si combinatia de poliester si puf, de asemenea de buna calitate. Spuma de poliester, mai ieftina, nu dureaza cat ne-ar placea noua.

Citeste si:  Sufleu de branza cu rosii si tort cu crema de castane

foto

Cand intram in magazinul de mobila, trebuie sa stim cam cat de lunga, de lata si de inalta sa fie canapeaua. Nu trebuie sa ingreuneze circulatia in spatiul in care-i amplasata, ganditi-va cat de enervant ar fi sa va vedeti nevoita sa va trageti picioarele de cate ori cineva trece prin fata canapelei pe care o ocupati…
Ati cumparat canapeaua. Preferabil sa o fi ales pe cea mai buna din ceea ce va puteati permite. Acum o puneti in living. Nici in ruptul capului sa n-o amplasati lipita de perete!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.